top of page

Om oss

Hittar inspiration i varje vägskäl

Founders Loft är en inkubator och ett co-working community i centrala Göteborg. Våra startups affärsidéer kännetecknas av innovativa och nyskapande lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är en trygg plats där entreprenörer möts, följer sina drömmar och bygger sina bolag - tillsammans mot gemensam framgång. Med 25 års erfarenhet och med en hållbar framtid i sikte stöttar vi er och ert bolag på resan genom att erbjuda en strukturerad process, guida mot finansiering och identifiera de kompetenser som behövs för er fortsatta utveckling. Inga andelskrav, full support och med stor passion. 

Business Consultation

Vår Historia

Founders Loft skapades 2019 men vår historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1999 då föreningen Framtidens Företag etablerades på initiativ av Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

År 2000 blev vi en fristående inkubator för att stötta entreprenörer och företag i deras utveckling, vilket fortfarande är kärnan i det vi gör varje dag. Vi har nu över 20 års erfarenhet av affärsutveckling och närmare 150 bolag har startat sin resa i samarbete med oss.

Vi vet att bygga bolag inte görs utifrån ett ramverk – alla människor är olika och alla affärsidéer har olika behov, därför sätter vi oss ner gemensamt för att komma fram till vad som passar just dig och ditt bolag bäst. Vi tror nämligen att hållbara entreprenörer skapar hållbara företag.

bg homepage.jpg

Vi bygger starka & hållbara företag

I vårt samhälle och i världen behövs alla människor som har drömmen, idén och viljan av att driva företag. Entreprenörer som kan förändra världen till det bättre, som kan inspirera andra människor att realisera sina drömmar och skapa företag som på riktigt gör skillnad för oss och kommande generationer. 

Inkubator

Inkubator

En inkubator eller företagskuvös är en organisation med syfte att främja och underlätta nystartade företags väg mot tillväxt och lönsamhet. Inkubatorns främsta uppgift är att erbjuda kvalificerad affärsrådgivning eller affärscoachning, samt nätverk för att underlätta kontakterna med kunder, partners och investerare.

I många fall kombineras affärsutvecklingsstödet med stödtjänster såsom uthyrning av lokalyta, telefon och IT-resurser. Därutöver har inkubatorn ofta partneravtal med tjänsteföretag inom redovisning och ekonomistyrning, affärsjuridik, marknadsföring och rekrytering.

Mission

❝ I vårt uppdrag bygger vi ett ekosystem av innovationer och människor som bidrar till att förändra världen. Med strukturerade processer säkerställer vi positiva effekter för både planet, samhälle och mänsklighet. Vi ger näring åt drömmar. Vi står för inkluderande, mod och passion. Vi lever som vi lär. ❞

Allt tar sin utgångspunkt i vad du vill, att bygga bolag görs inte utifrån ett ramverk – alla människor är olika och alla affärsidéer har olika behov. Tillsammans med din affärscoach sätter ni ramarna och målen för framtiden.

Du blir en del av vårt inkluderande community av likasinnade människor, entreprenörer som följer sina drömmar och bygger sina bolag. En familj där vi tillsammans hjälper varandra mot framgång.

Allt börjar med ett första möte där vi gemensamt stämmer av var du står idag och vart du vill i framtiden..

bottom of page