top of page

Founders Loft satsar på jämställdhet

Uppdaterat: 9 marsI ljuset av att det idag är den internationella kvinnodagen vill vi från Founders Loft passa på att berätta om hur vi arbetar med jämställdhet i inkubatorn. Vi har under de senaste 10 åren arbetat strategiskt med jämställdhet och har sett att detta arbete har gett utdelning i de som attraheras till inkubatorn.


Vårt dealflow under de senaste 5 åren har sett ut på följande vis:


Kvinnliga grundare: 


2024: 69% 

2023: 40% 

2022: 58% 

2021: 38%

2020: 42%

2019: 53%


Antal kvinnliga idégivare som sökt till oss senaste 5 åren är totalt 149 st


Under 2023 hade inkubatorn 50% kvinnliga grundare i inkubatorn och vi har även haft två bolag vars grundare har utsetts till Female Founder of the year de senaste två åren.


I vårt fantastiska mentorsnätverk är 58% kvinnor.


Vi har också genom den nya satsningen på Zebra Impact Academy tillsammans med Coompanion och Microfonden tagit ytterligare ett steg mot jämställdhet.

Nästan 63% av de företag som startas inom social hållbarhet, är grundade av kvinnor. Men bara 0,6% av riskkapitalet går till kvinnliga grundare.

Med Zebra Impact Academys fokus på att öka finansieringen för bolag inom social hållbarhet kan vi även skapa skillnad för kvinnliga grundare.


Idag på internationella kvinnodagen vill vi från Founders Loft också passa på att fira våra fantastiska kvinnliga grundare som vi nu stöttar i vår inkubator men som vi även har stöttat genom åren!


Vi är glada och tacksamma för de fantastiska entreprenörer vi får jobba med och kommer alltid sikta mot att kunna erbjuda ett jämställt community!


Om internationella kvinnodagen 8 mars

Vid Förenta nationernas första internationella kvinnokonferens i Mexiko 1975 togs initiativ till att införa en gemensam kvinnodag. FN:s generalförsamling beslutade sedan om detta i en resolution 1977. Sedan 1978 finns 8 mars med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar.

Comments


bottom of page