top of page

Meela tar in 4.5 miljoner och lanserar sin Matchmaking-plattform för Psykologer

Uppdaterat: 27 jan. 2023


Matchmaking-plattformen och inkubatorbolaget Meela tar in 4.5 miljoner i riskkapital och lanserar sin plattform för att hjälpa patienter hitta rätt psykolog från dag ett. Plattformen tacklar ett av de främsta problemen för människor som söker sig till terapi, nämligen att  50% av alla patienter avslutar behandlingen innan det tredje besöket (källa) - ofta på grund av en missmatch med terapeuten. Meela har redan hjälpt över 400 kvinnor hitta sin bäst lämpade psykolog och endast 2.2% av dessa har avslutat behandlingen innan det tredje besöket.


“Psykisk ohälsa är ett fortsatt växande samhällsproblem och om man redan mår dåligt kan det vara otroligt påfrestande att försöka hitta rätt psykolog eller psykoterapeut. Vår ambition med Meela är att se till att personen som behöver hjälp hamnar rätt från dag ett och slipper dejta runt bland olika terapeuter. Samtidigt får psykologen direkt patienter som är troliga att stanna i behandling hos dem under en längre period, vilket alltid är eftersträvansvärt eftersom det ger bäst kliniska resultat”. - Natali Suo, Medgrundare och VD, Meela.  

Bland investerarna finns flera tunga namn, inklusive Annika Sten Pärson och Per-Jörgen Pärson från The Inner Foundation, Kerstin Cooley och Katja Bergman från Brightly Ventures, The Case For Her och flera tidiga Kry-anställda.

"Meela har ett mycket starkt team med gedigen kunskap och starkt engagemang för att lösa ett av de största problemen inom terapeutisk verksamhet. Vi är imponerade av hur Natali och Tiffany på kort tid skapar en stark produkt och har redan visat att effekten kan bli stor  såväl samhällsmässigt och finansiellt" - Annika Sten Pärson

Meela grundades 2021 av psykologstudenten Tiffany Boswell och serieentreprenören Natali Suo, grundaren av Stressgäris, Sveriges största plattform för kvinnor och icke-binära som lever med stressproblematik. Meelas affärsmodell baseras idag på att psykologen betalar en avgift till Meela för varje patient som psykologen blir matchad med genom plattformen. Över 300 psykologer finns på Meelas plattform idag och tillsammans talar de 22 språk och erbjuder över 40 terapiformer.

Läs mer om Meelahttps://meelahealth.com/.


コメント


bottom of page