top of page

Nytt spännande bolag hos Founders Loft - Findex

Uppdaterat: 8 maj 2023Intervju med Getoar Kumnova, VD Findex:


Varmt välkommen till Founders Loft, berätta mer om ”Findex”

Huvudsyftet med Findex är att demokratisera “private banking” och ge våra användare tillgång till kvalitativa investeringsmöjligheter. Vi vill hjälpa våra användare att hantera, underhålla och växa en diversifierad investeringsportfölj oavsett var de befinner sig i sin finansiella resa.

Findex uppstod som en lösning på ett problem som uttrycktes inom mitt eget nätverk för att hantera sin investeringsportfölj och få en klar översikt. Problemområdet utforskades genom att diskutera idéer med en erfaren vän som har insikter från finansbranschen. Detta är hur fröet för Findex planterades och vad som slutligen skulle leda till att bli en produkt som skapar värde för olika typer av investerare.

Eftersom jag själv har varit involverad i startup-scenen i några år fick jag möjlighet att investera tidigt i några startups. Detta fick mig att reflektera över hur svårt det var att hålla sig uppdaterad med förändringar inom bara ett bolag, tänk dig då en portfölj med flera bolag i olika stadier! Investerare tenderar även att äga andra tillgångsslag som t.ex. börsnoterade aktier, fastigheter, krypto, samlarobjekt, guld, eller andra värdefulla tillgångar.

Jag beslutade mig för att utforska detta vidare för att få mer detaljerade insikter, detta ledde till att jag utförde djupintervjuer med ett stort antal investerare över hela spektrumet, från hobby-investerare till aktiva affärsänglar. Findex blev lösningen - en digital och sömlös plattform för att hantera tillgångar som minskar tidsåtgång för administration, ger en tydligare översikt och skapar fler möjligheter.


Vem är du och teamet bakom startupen?

Förutom mig som VD har vi ett fantastiskt team som driver företaget framåt. Min bakgrund är egentligen inom `Industrial Design Engineering” där jag har en masterexamen, jag har även olika erfarenheter av att utveckla produkter inom både startups och scaleups inom olika branscher. Jag har alltid haft en passion för produktutveckling och entreprenörskap vilket har drivit mig till att jobba med företag i tidigare faser där jag kunde lösa större problem, vara med och bygga företag samt ha en direkt påverkan på det värde som skapas för användarna. Med Findex känner jag mig trygg i att vi skapar något unikt och värdefullt eftersom vi har laserfokus på våra användare, deras behov och det värde vi skapar för dem.

Förutom mig själv och teamet, har vi även ett erfaret och visionärt advisory board med breda erfarenheter från olika områden inom finansbranschen. Tillsammans ämnar vi att lämna ett stort avtryck i finansvärlden genom att demokratisera och modernisera “private banking”.Vad fick dig att söka till vår inkubator?

Jag har tidigare jobbat med flera av företagen i Founders Loft inkubator och såg att Founders Loft erbjöd en bra grund för dessa företag. Denna period var mycket lärorik för mig personligen eftersom saker rörde sig mycket snabbt och jag blev också tvungen att lösa problem utanför mitt primära ansvarsområde. Utöver detta fick jag tillgång till ett community av entreprenörer och andra startups, vilket möjliggjorde att man kunde dela med sig av idéer och samarbeta för att lösa problem. Det var ofta fallet att någon annan hade stött på liknande problem och kunde ge andra perspektiv och sammanhang för lösningar. Med detta i åtanke kändes det rimligt för mig att kontakta Founders Loft för att erbjuda samma miljö för Findex-teamet.


Vad är nästa steg för ”Findex”?

Nästa steg för Findex är att fokusera på att förfina produkten och fortsätta bygga vårt grymma team i samband med att vi går in i kommersialiseringsfasen. Mer nyheter kommer framåt!


Läs mer om Findex: https://www.findex.se/


Comments


bottom of page