top of page

Rivus Batteries stärker teamet med två nyanställdaRivus Batteries, deep-tech företaget som utvecklar organiska flödesbatterier för storskalig energilagring, meddelade nyligen att de rekryterat Lisa Åkerlund som Chief Technology Officer samt Eduardo Maurina Morais som Research Scientist.


"Vi är mycket glada att välkomna Lisa och Eduardo till vårt team. Jag har haft förmånen att känna dem båda i några år redan, men jag blev ändå imponerad av vilka professionella kraftpaket de båda är. Vi är verkligen glada att Lisa är vår nya CTO och Eduardo vår nya forskare. Välkomna till teamet, Lisa och Eduardo!" säger Cedrik Wiberg, VD för Rivus Batteries.

Lisa Åkerlund innehar en doktorsexamen i organiska batterier från Uppsala universitet och har en gedigen bakgrund som batteriexpert på ett ledande företag inom elbilar. Hennes erfarenhet sträcker sig över projektledning, där hon har disputerat inom organiska batterier och publicerat flera vetenskapliga artiklar i högt rankade tidskrifter, samt innehaft flera styrelseuppdrag och arbetat i agila team.


Utöver detta har Lisa en djup kulturell förståelse, förvärvad genom arbete i internationella organisationer och genom genomförandet av internationella projekt med längre residensperioder i Malaysia och Spanien. Hennes kunskap om hållbarhetsfrågor och tekniska lösningar är omfattande och inkluderar både Doktorsavhandling inom kemi, ingenjörsstudier och studier inom miljövetenskap och klimatledarskap.


"Jag är entusiastisk över att ansluta mig till Rivus Batteries-teamet och utveckla hållbar energilagrings-teknologi i linje med Parisavtalet", säger Lisa Åkerlund.

Eduardo började sin karriär som kemist redan 2008, där han tog en kandidatexamen från PUCRS - Brasilien och därefter en masterexamen från UFRGS. Under denna tid specialiserade sig Eduardo inom området joniska vätskor, vilket slutligen ledde honom till att bedriva doktorsstudier i Anna Martinellis grupp vid Chalmers. I sin avhandling med titeln "Utforskning av nya protiska joniska vätskor" utforskade Eduardo syntesen och karakteriseringen av denna klass av föreningar med målet att undersöka deras livskraft som nya protonledare för vätebränsleceller.
"Jag ser fram emot att kombinera min kunskap inom organisk kemi och materialvetenskap med min passion för laboratorieexperiment för att främja Rivus' vattenbaserade organiska elektrolyter för flödesbatterier," säger Eduardo Maurina Morais.

Med Lisa Åkerlund och Eduardo Maurina Morais som en del av teamet stärker Rivus Batteries sitt åtagande att fortsätta driva företagets utveckling framåt.


Vi på Founders Loft välkomnar de nya medarbetarna och ser fram emot att fortsätta stödja Rivus Batteries innovativa resa inom branschen!


Om Rivus Batteries

Rivus utvecklar vattenbaserade organiska elektrolyter för flödesbatterier. Istället för att fylla flödesbatterier med salter av tungmetaller, såsom vanadin som importeras exempelvis från Kina och Ryssland, fylls batterierna med organiska material som enkelt kan syntetiseras från standardbulkämnen som är tillgängliga i obegränsade mängder. Rivus grundades år 2019 som en spin-off från Chalmers tekniska högskola och använder teknologi som vidareutvecklades under forskning vid Åbo universitet och Danmarks tekniska universitet.

För att veta mer, besök gärna: www.rivus-batteries.com

Comments


bottom of page