top of page

Rivus Batteries uppmärksammas i Ny Teknik och Dagens Industri - Rivus Batteries är en del av Founders Loft inkubator -

Svenska Rivus Batteries, en avknoppning från Chalmers tekniska högskola, har hamnat i fokus i Ny Teknik och Dagens Industri, för sitt arbete inom batteriteknologi.


Ny Teknik skriver bl.a att företaget nu har attraherat riskkapital och att de har utvecklat en miljövänlig och billig elektrolyt för flödesbatterier. Vidare går artikeln in på varför innovationen är viktig. Att behovet av stora stationära batterier för lagring ökar i takt med att sol och vindkraft byggs ut men att de flesta av dagens batterier innehåller kritisk metall. Rivus flödesbatteri är utan kritiska metaller.


Artikeln i Dagens Industri belyser den senaste nordiska vågen av genombrott för framtidens batterier där Rivus Batteries nämns tillsammans med Northvolt och Altris AB. Tidningen citerar några av Sveriges ledande batteriexperter som hävdar att Sverige och Norden har alla förutsättningar för att etablera en självförsörjande batteriindustri.


Rivus Batteries, baserat i Göteborg, satsar på att utveckla organiska flödesbatterier för storskalig energilagring. Denna teknologisatsning representerar ett lovande batterispår för framtiden med en teknologi som öppnar upp för möjligheter inom hållbar energilagring.Här is Rivus LinkedIn inlägg om artikeln i Dagens Industri

Här is Rivus LinkedIn inlägg om artikeln i Ny Teknik


Följ Rivus Batteries på LinkedIn


Comments


bottom of page