top of page

Vi välkomnar MeanWhile till Founders Loft - bolaget som siktar på techlösningar för hundägare!

Varmt välkommen till Founders Loft, berätta mer om MeanWhile:

Tack! Meanwhile är ett nygrundat bolag som siktar på att ge sinnesro till hundägare. Genom att kombinera embedded systems, IoT och smarta appfunktioner skapar vi produkter som hjälper hundägare veta mer om hur deras fyrfota vänner mår när de lämnas ensamma, t.ex i bilen eller i fritidshuset.


Våra produkter kan även användas som stöd vid träning av hundar som lider av separationsångest, för att verkligen se till att ens hund mår bra och att träningen kan genomföras säkert och effektivt. Peace of mind är vårt motto!


Vem är du och teamet bakom startupen?

Teamet består av mig, Niclas Gustafsson, och Annika von Hofsten. Jag är CTO och Annika är CEO. Min bakgrund är inom utveckling av medicintekniska produkter så som EKG-maskiner och ventilatorer samt ledarskap, B2B-sales och projektledning. Annikas bakgrund är inom utveckling av plastdetaljer för bilindustrin, mjukvaruutveckling, ledarskap, B2B-sales och projektledning. Kombinerat har vi 17 års erfarenhet av produktutveckling och kompletterar varandra väldigt bra!Vad fick dig att söka till vår inkubator?

Det som fick oss att söka till Founders Loft var från början ett tips från Victoria Tötterström på Drivhuset! Vi tittade närmare på Founders Loft och efter ett väldigt givande samtal med Alma så var vi övertygade om att Founders Loft var helt rätt för oss. Vi känner att den vägledning och kunskap vi kan ta del av via inkubatorn kommer hjälpa oss att nå våra mål.


Idén med Meanwhile föddes för ca.3 år sedan när Annika (som för övrigt är världens största hundnörd - ask me how I know) kände att hon skulle vilja ha bättre koll på sin hund när hon körde bil men även vid tävling då hunden vilar i sin bur långa stunder mellan starterna. Vi var då vänner och kollegor sedan ett antal år tillbaka och Annika frågade helt enkelt mig om jag trodde det skulle gå att lösa. Javisst sa jag, hur svårt kan det vara? Vi fortsatte diskutera idén och sakta så växte det fram en produktidé som vi började skissa och fila på allt oftare. Under 2022 spenderade vi många kvällar och helger med att höra oss för gällande intresset, undersöka de tekniska utmaningarna och planera för att kanske till och med satsa på detta. Nu i början av 2023 tog vi äntligen steget och grundade Meanwhile - vårt alldeles egna företag.


Inom teamet har vi mycket erfarenhet av just produktutveckling och projektledning, så de bitarna känns inte så läskiga. Vi är däremot helt gröna på att bygga och driva företag - men där känner vi att vi har hittat helt rätt med Founders Loft och vi ser så fram emot att få dela resan med er!
Vad är nästa steg för MeanWhile?

Nästa steg för oss är att fortsätta utveckling av vår MVP som består av en fysisk enhet med kamera och ett antal sensorer samt en tillhörande app. Vi genomför även marknadsundersökningar och användarstudier i olika former för att verkligen säkerställa att vi träffar så rätt vi kan från början. I de aktiviteterna känner vi oss extra trygga nu när vi har en fantastisk process och grym vägledning från Founders Loft i ryggen!

Comments


bottom of page