top of page

Vi välkomnar startupen Rekitchen till Founders Loft!

Varmt välkommen till Founders Loft, Emma Ytterstad, berätta mer om Rekitchen :


Rekitchen är en cirkulär tjänst för köksprylar, ett alternativt och hållbart sätt att konsumera allt du behöver i köket för att laga mat.


I samarbete med några av Sveriges och Nordens främsta producenter och varumärken sätter vi samman paket med premium kastruller, stekpannor och verktyg och hyr ut dem. Kunden hyr så länge hen vill och behöver och lämnar sedan tillbaka dem när prylarna inte längre behövs.

Vi ser till att de hyrs ut och kommer i användning snart igen. På så sätt ger vi konsumenter möjlighet att använda riktigt bra grejer i köket samtidigt som produkterna får ett längre liv och används mer effektivt. Ett hållbart alternativ istället för slit och släng.

Eftersom produkter med hög kvalitet inte produceras i jättevolymer får vi även minskade utsläpp till följd. För producenterna blir detta också ett incitament att skapa ännu högre kvalitet på sina produkter så att de håller ännu längre.


Vem är du och teamet bakom startupen?

Jag är i grund och botten ekonom som de senaste åren jobbat mycket med digital produktutveckling och tjänstedesign. För några år sedan var det som att jag förstod att vi befinner oss mitt i klimatkrisen, att den är här och nu och då bestämde jag mig för att jag verkligen ville göra något. Det tog några år att komma på idén men nu är vi igång!

Teamet består just nu av mig men jag är på jakt efter den perfekta partnern och team!


Vad fick dig att söka till vår inkubator?

Jag har varit i kontakt med Founders Loft ända sedan jag startade Rekitchen och under förra året gick jag in i Förinkubatorn. Founders Loft har fantastiskt fint rykte om sig och jag gillar alla affärsutvecklare som jag har träffat. Det kändes som en no brainer att söka!


Vad är nästa steg för Rekitchen?

Rekitchen har nu två mål: Att växa teamet och testa konceptet i större skala!

Comentários


bottom of page