top of page

Vi välkomnar UA Vision till Inkubatorn!

Uppdaterat: 27 jan. 2023


Välkomna till Founders Loft! Vad är UA Vision Nordic AB för företag? Tack! Vi träffades första gången i våra roller som brandmän i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (SÄRF). Jag (Marcus) , Andreas och Peter upptäckte snart att vi hade ett gemensamt intresse för drönare, IR-teknik och kameror. Efter vi lärt känna varandra såg vi att vi hade massa ideer men ingenstans att göra av dom. Vi startade ett företag tillsammans där vi kan driva de visioner och idéer som vi får.

Vi har en vision som innefattar två produkter, dels en realtids-3D LIDAR för rökdykning och dels ett komplett system för command, control and communication för räddningstjänst. Inledningsvis kommer att utveckla våra produkter för räddningstjänster men i förlängningen ser vi att de kommer att passa in på andra myndigheter, även en civil marknad finns i planen. Vi vill att våra produkter ska bidra till ett hållbarare samhälle för en enklare, smartare och grönare framtid och vem vet? Kanske även i rymden och bortom den.

För att finansiera vår vision håller vi i utbildningar i tex brandkunskap, hjärtlungräddning och drönarflygning. Vi utför även olika energibesparande åtgärder för företag och privatpersoner där vi tex inspekterar fjärrvärmeledningar och kraftledningar eller energioptimeringar såsom att skannar byggnader med IR-kameror och utlraljudskameror. Man kan läsa allt om det på vår hemsida.

Vilka är ni bakom UA Vision Nordic AB? Marcus Aronsson: Är en idéspruta, problemlösare och entreprenör. Väldigt intresserad av människor, teknik, datorer och rymden. Har jobbat med utryckande räddningstjänst i snart 25 år, både som brandman och befäl. Flyger och utbildar i drönarflygning, både civilt och inom räddningstjänsten. Fritiden ägnas åt fru och fyra barn, hinner även med lite triathlon på Ironmandistans. Säger: JA! när kör vi?

Andreas Eriksson: Är en entreprenör, fastighetsägare, grävmaskinist, konsult, pilot, drönarpilot, brandman och befäl på deltid. Andreas trivs i fart och rörelse, när det händer mycket och beslutsvägarna är korta trivs Andreas som bäst. Andreas älskar att skapa affärer genom långvariga relationer och lyckas hitta vägar genom utförande djungeln och räds inte en utmaning. Fritiden ägnas åt familjen och cykling, helst i de franska bergen. Säger: JA! Det gör vi! Utmaningar skapar möjligheter!

Peter Orrestrand: Är den tredje entreprenören i teamet, teknisk konsult inom ventilation, samt medicinteknisk utrustning. Peter arbetade tidigare som brandman och befäl på deltid, samtidigt utbildade han räddningstjänstpersonal i operativt arbete. Är duktig på att skapa skräddarsydda utbildningsprogram som är skalbara till stora organisationer samt långsiktiga kundrelationer. Fritiden ägnas familjens olika aktiviteter, där fotbollstränare oxå ingår. Den tid som blir över tar han gärna cykeln runt Vättern, eller ett bergspass i Italien. Säger: JA! Detta kan vi!


Vad fick er att söka till Founders Loft? Vi har kunskapsluckor i teamet och blev tipsade om att Founders Loft troligen kan hjälpa oss fylla luckorna. Det tillsammans med att vi förstår vikten med att omge oss av likasinnade och att vi får tillgång till ett fantastiskt nätverk gjorde att vi helt enkelt inte kunde låta bli att söka.Vad ser ni mest fram emot med att bli en del av inkubatorn? Vi trivs i kreativa miljöer. Att få umgås med andra kreativa och entreprenöriella personer kommer att ge oss drivet att verkligen pusha vårt företag till framgång. Stödet i affärsutvecklingen av de otroligt engagerade coacherna är ovärderligt.Vad är ert nästa steg med ”UA Vision"? Vi vill skapa en stabil ekonomisk grund i bolaget. Därefter ska vi utveckla våra produkter till två stabila prototyper som vi vill testa i realistisk miljö hos räddningstjänster runt om i Sverige.

_

Följ och läs mer om UA Vision:  

Comments


bottom of page