top of page

Vi välkomnar Yvonne Ericsson och Kajsa Räftegård till Founders Loft styrelse !Innan semestern gick vi ut med nyheten om att vi fått två nya fantastiska styrelsemedlemmar till Founders Lofts styrelse. Nu vill vi passa på att presentera dessa två lite närmare.


Vår VD Malin Jovanovic Gunnarsson kommenterar:

”Nu startar vi igång efter en härlig sommar och det ska bli fantastiskt att få välkomna två nya styrelseledamöter till Founders Loft. Jag har förmånen att få arbeta med en styrelse där vi har engagerade, passionerade och sakkunniga ledamöter som brinner för Founders Loft bästa. Både Yvonne och Kajsa kommer att tillföra en boost och komplettera med ny relevant kompetens. På så sätt fortsätter Founders Loft styrelse, med ordförande Anna Linton i spetsen, sitt värdeskapande arbete i att stötta oss i vårt arbete mot nya mål med fokus på utveckling för såväl inkubatorn som de bolag vi arbetar med."


Yvonne Ericsson har en bakgrund inom marknadsföring och kommunikation och har bland annat varit marknadsansvarig för Manpower, Janssen-Cilag och sponsoransvarig för Trygg-Hansa. De senaste 14 åren har Yvonne arbetat och bott i Silicon Valley där hon varit med och startat och byggt upp tech inkubatorn Nordic Innovation House som fokuserar på att lotsa nordiska startups på sin resa att etablera sig internationellt och definiera strategier för effektiv tillväxt.

Yvonne har även varit entreprenör och drivit bolag i USA där hon genomfört innovationsresor för europeiska bolag som sett behov att etablera relationer och skapa affärsmöjligheter med techbolag i Silicon Valley. Nu senast för Google Search Ads som content analyst.

Yvonne bidrar främst med mångårig erfarenhet från den amerikanska/ internationella startup scenen, nätverk samt insikter inom bolagsbyggande.


"Efter att ha arbetat och bott de senaste 13 åren i Silicon Valley, världens techmecka, brinner jag extra mycket för entreprenörskap, inkubation och innovation så att bli invald i Founders Lofts styrelse känns oerhört spännande. Här hoppas jag min internationella erfarenhet kommer väl till pass för att stötta startupsbolagen på sin internationella resa främst i USA.". - Yvonne Ericsson.


Kajsa har Socionomexamen från Göteborgs Universitet och har mer än 20 års erfarenhet från olika chefsbefattningar inom HR och kommunikation. Under 15 år har hon haft befattningen som HR- och kommunikationsdirektör och medlem i koncernledningen på Kappahl AB (publ). Där utgjorde hållbarhetsfrågor en del av ansvarsområdet.

Kajsa har bred erfarenhet av organisations- och ledarskapsfrågor i varierande affärskulturer, under olika ägarstrukturer och konjunkturanpassningar.

Sedan 2018 är hon verksam som seniorkonsult i eget bolag, med bland annat samtalsledning för Västsvenska Handelskammarens exekutiva nätverksgrupper. Samt aktiv styrelseledamot, bl.a som styrelseordförande i Majblommans Riksförbund.


”Att få ingå i Founders Lofts styrelse känns riktigt inspirerande, en dynamisk verksamhet med höga ambitioner, det gillar jag.

Jag hoppas att min kompetens och långa erfarenhet, bl.a inom HR- och ledarskap i olika bolagskonstellationer, kan komma till nytta och bidra till helheten samt utvecklingen av Founders Loft”. - Kajsa Räftegård.


Slutligen vill hela vårt team från Founders Loft önska Yvonne och Kajsa varmt välkomna !
.


Comments


bottom of page