top of page

Medgrundare till Emigreat utnämnd till Nordic Female Founder of the Year!

Uppdaterat: 24 nov. 2023✨ - Emigreat är en del av Founders Loft inkubator -

Entreprenören Saaya Sorrells-Weatherford, stöttad av Founders Loft och en av visionärerna bakom Emigreat, fortsätter att göra Impact inom techindustrin. Efter sin nyliga utmärkelse som Årets Kvinnliga Grundare 2023 vid Di Digitals prestigefyllda pitchtävling, har Sorrells-Weatherford nu nyligen även utnämnts till Nordic Female Founder of the Year 2023!

Ett stort grattis säger vi från Founders Loft !


Nordic Female Invest Summit, organiserat av Minc och dedikerat till att främja mångfald inom startup-ekosystemet, belyser bristen på jämställdhet och mångfald i Norden. Evenemanget är viktigt eftersom endast 1,1% av riskkapitalet i Norden riktas mot företag grundade av kvinnor, och endast 10,7% till lag blandade könen.


Saaya Sorrells-Weatherfords erkännande som Nordic Female Founder of the Year vittnar om de betydelsefulla framsteg Emigreat har gjort inom startup-landskapet.

Företaget grundades av Saaya Sorrells-Weatherford och Anali Molina, och deras samarbete på Emigreat har drivits av deras gemensamma engagemang och innovativa anda. Med utgångspunkt i sina distinkta kulturella bakgrunder blandade de sina styrkor för att skapa ett partnerskap som utvecklat deras företag. Deras gemensamma vision, härrörande från personliga utmaningar med immigration, förvandlades till en mission att revolutionera processen för omlokalisering.

Emigreat, ett portföljbolag under Founders Loft's vägledning, ligger nu i framkant av innovation för att möjliggöra för företag att ta ägarskap över sina anställdas omlokalisering.


Sorrells-Weatherford intog scenen på Nordic Female Invest Summit för att visa potentialen hos Emigreat och också bidra till att belysa behovet av ökat stöd och resurser för jämställdhet inom den nordiska techscenen.


Eventet, designat för att belysa och överbrygga gapet i könsdiversitet inom nordisk tech, bjöd på ett engagerande program med höga presentationer och inflytelserika talare. Deltagarna fick möjlighet att fördjupa sig i energin hos ambitiösa individer, oavsett kön, som passionerat följer sina entreprenöriella drömmar.


Genom detta event bidrar deltagarna till den förändring som krävs för att skapa en mer jämställd och rättvis framtid för den nordiska techindustrin.


Här är ett utdrag av vad Saaya skrev på sin LinkedIn om nyheten:

Yesterday, I had the privilege of pitching forEmiGreatand winning the Nordic Fe:male Invest Summit pitch competition in Malmö 🎉
More importantly, I got to witness 10 fantastic pitches, solving problems that I didn't even know existed. I listened to open and honest discussions about imposter syndrome, perseverance, how crisis leads to innovation, and the battle to protect your mental health.

Om Emigreat


Emigreat är en internationell programvara för personalhantering som gör det möjligt för företag att ta ägarskap över sina anställdas omlokalisering.


Företaget grundades av utlandsfödda som ställdes inför sin egen kamp med immigrationssystemet i Sverige. Vi förstår systemet, hur det fungerar och hur man hanterar det. Viktigast av allt är att vi vet värdet som inkludering har för företag och för landet och vi vill möjliggöra för företag och utrikesfödda så att alla har möjlighet att arbeta och leva över gränserna.


Läs mer om Emigreat här: https://www.emigreat.io/

Comments


bottom of page