top of page
Founders challenge bakgrund bild darker.png
FL.png
Qgroup-logo.png
MAQS_LOGO_PRIMAR_WHITE.jpg
wonderbrand.png
almi.png
ProAgile.png
FOunders Challenge final bg.jpg

THE FOUNDERS
FINAL CHALLENGE
EVENT

Live pitch competition! & networking!
@ Founders Loft, Vera Sandbergs Allé 5 B
Drinks &
Food !
April 11th
16:00
Adressing
Global Goals

FOUNDERS CHALLENGE 2024

- För klimatet

Deadline för ansökan var 3 april, 2024 men du är välkommen att skicka in en ansökan till vår inkubator. 

Founders Challenge är vår årliga idétävling med fokus på de Globala Målen och som syftar till att hitta entreprenörer som vill vara med och göra skillnad. I år, när vi firar vi 25 år som inkubator vill vi slå ett slag för klimatet när presenterade Founders Challenge tillsammans med vår partner och huvudsponsor Qgroup.

"Att vara entreprenör och driva ett företag är en resa fylld av möjligheter och utmaningar," säger Tobias Larsson, affärsutvecklare på Founders Loft. "När din passion och ditt arbete kombineras för att skapa positiv klimatpåverkan, då gör du inte bara en skillnad för nuvarande generationer, utan även för framtida."

  • En expertpanel kommer att bedöma de inkomna bidragen. Founders Challenge FINAL går av stapeln den 11 april, ett event som arrangeras av oss och vår partner Qgroup och som sponsras av Tullen och Almi. Du är välkommen att gå på eventet för att se tävlingen och att nätverka, se nedan knapp med länk. 

 
Vad är priset?
  • Ett års fri inkubationsprocess hos Founders Loft

  • Expertstöd inom UX/UI-design från vår huvudsponsor Qgroup

  • En värdecheck på rådgivning kopplad till ägarfrågor, kapitalanskaffning och exitstrategier på 25.000 kr hos MAQS Advokatbyrå

  • Ett års fri tillgång till WonderBrand Academy till ett värde av  16740kr.

  • Ett valfritt kurspaket på proagile.se/vara-kurser (upp till ett värde av 22 000) 

  • Vinnaren bjuds på lunch tillsammans med Almi’s VD Christina Gehrke där hon delar med sig av sina bästa ledarskapstips. Efter lunchen kommer vinnaren att få en bolagsspecifik utvärdering av vilket av ALMIs program som passar dem bäst och köra vidare med detta med en av ALMIs rådgivare.

FOunders Challenge final bg.jpg
Förra årets vinnare av Founders Challenge
Rivus Batteries

Rivus Batteries, deep-tech företaget som utvecklar organiska flödesbatterier för storskalig energilagring, vann förra årets Founders Challenge och har sedan dess hunnit med en hel del under tiden de gått Founders Loft inkubatorprogram.

Rivus Batteries med Cedrik Wiberg och Andreas Kölling i spetsen har haft en hektisk tid under sin tid i inkubatorn. de har inte bara tagit in en halv miljon Euro i kapital, de har även utökat sitt team med högkvalificerade nya rekryter, vunnit Vinnovas pitchtävling under Techarenan tillsammans med imponerande konkurrenter såsom Proligreen AB och GREEN14 - och dessutom blivit utvalda som en av 'De mest lovande energiinnovatörerna för 2024' av Free Electrons-programmet!

Läs alla nyheter med RIVUS HÄR 

Rivus.jpg
 
Tävlingskriterier:

 

  • En affärsidé som bidrar till att förbättra klimatet genom något av dessa mål (De globala målen): Mål 13 - bekämpa klimatförändringar, Mål 7  - hållbar energi, Mål 11 - hållbara städer, Mål 12 - hållbar konsumtion och produktion, Mål 14  - hav, Mål 15  - ekosystem och biologisk mångfald.

  • Din lösning ska vara hållbar, skalbar och innovativ.

  • Din affärsidé bör ha potentialen att positivt påverka många människors liv.

Varför delta i Founders Challenge?

 

Gör en skillnad genom att vara med och skapa en hållbar värld. Vi söker efter lösningar som är hållbara, skalbara och nyskapande. Låt din idé vara en del av lösningen för en grönare framtid.

 

Vi och världen vinner när du vinner. Detta är vad vi kallar #SuccessTogether.

Om De Globala Målen:

De Globala Målen, även kända som de Hållbara Utvecklingsmålen (SDG), är en uppsättning av 17 sammanlänkade mål som etablerades av Förenta Nationerna år 2015. Dessa mål syftar till att adressera globala utmaningar såsom fattigdom, ojämlikhet, klimatförändringar, miljöförstöring, fred och rättvisa. De utgör en ram för länder, organisationer och individer att samarbeta mot en mer hållbar och rättvis framtid för alla människor och planeten. Målen omfattar en bred skala av frågor, inklusive utbildning, hälsovård, jämställdhet, förnybar energi, hållbara städer, ansvarsfull konsumtion och miljöskydd.

Läs mer: 

https://www.globalamalen.se/

FL.png
QREW.png
MAQS_LOGO_PRIMAR_WHITE.jpg
wonderbrand.png
almi.png
bottom of page