top of page

Tech företaget UA Vision Nordic AB erhåller tre signerade “Letter of interest” av viktiga aktörer inom samhällssäkerhet - UA Vision Nordic AB är en del av Founders Loft inkubator -

UA Vision Nordic AB har sedan 2021 utvecklat och testat sin innovation som går under namnet MEV-Cam system. Det är ett avancerat 3D kamerasystem med LIDAR och IR-kamera som gör att rökdykare och räddningsteam kan skapa tydliga bilder och 3D-kartor av rökfyllda miljöer och därmed effektivisera och skapa säkrare räddningsinsatser i samhället. Nu meddelar företaget att de erhållit tre signerade “Letter of interest”; två av svenska aktörer och ett av en internationell aktör.


MEV-Cam system står för Multi Enhanced Vision och visualiserar den rökfyllda miljön på liknande vis som VR-glasögon både för rökdykaren som är i byggnaden, men även för teamet som är utanför. 


Genom en rad tester i realistisk testmiljö i både kall och varm rökmiljö har UA Vision Nordic AB demonstrerat innovationens “Proof of concept” för ytterligare prototyputveckling, vilket har lett till stort intresse från viktiga aktörer och tre av dessa har nu alltså signerat “Letter of interest”.


WinGuard Sverige är en av dessa som signerat och som vill med detta gå in som potentiell innovationspartner för vidareutvecklingen i nästa fas. Den andra aktören som också ser den stora potentialen med innovationen och signerat intressebrev är Räddningstjänsten Gislaved-Gnosjö och den tredje är från Jakub Ryzenko som är chef för Polska Crisis Information Centre - Departement of space research centre - Academy of Sciences.


Winguard skriver att de ser att realtidsavbildnings- och streamingmöjligheterna av MEV-Cam systemet har en enorm potential för att förbättra säkerhetsåtgärderna under rökdykningsoperationer. Dessutom ser de framtida möjligheter att tekniken kan anpassas till andra typer av räddningsinsatser.


”Vi är mycket glada att dessa viktiga aktörer har signerat intresse för vår innovation som vi tror kan göra stor skillnad i viktiga räddningsinsatser”, säger Marcus Aronsson, VD, UA Vision Nordic AB


Bild: MEV-cam avbild av ett rökfyllt rum


Bilder av teamet och från testtillfällen
Om UA Vision Nordic AB

UA Vision Nordic AB är ett teknikföretag med passion för att leverera avancerade tekniska innovationer för att göra skillnad i samhället inom säkerhet. 

Förutom sina nyskapande innovationer genomför företaget också bland annat fastighetsbedömningar med hjälp av IR kameror, drönare och handhållna instrument och erbjuder även utbildning inom områden som första hjälpen, HLR och brandsäkerhet.


För mer information: https://uavision.se/en/

Comments


bottom of page