top of page

Anferra en av vinnarna i Venture Cups Regionfinal Väst !I april vann startupen Anferra (startupen som omvandlar avfall till värdefulla råvaror) Founders Challenge finalen. Nu när Venture Cups Regionalfinal Väst gick av stapeln i Brewhouse Göteborg så knep de även priset Impact Maker !


Det var många fantastiska pitchar på eventet som anordnades med Brewhouse Inkubator som eventpartner. Vädret bjöd på sol och i luften låg en förväntansfull stämning bland de nominerade.


Ett stort grattis till Anferra och de andra vinnarna i Venture Cups Regionfinal ! Och ett stort grattis till Venture Cup för ett fantastiskt event ! Se några bilder från eventet nedan.Om Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer.

Läs mer på www.venturecup.se 


Om Anferra

Anferra kommer från Chalmers entreprenörsskola och inkuberas av Chalmers Ventures. Företaget främjar cirkularitet i två olika industrier - stålbearbetning och kemikalieproduktion, genom att omvandla avfall till värdefulla råvaror. Vi hjälper tillverkande företag att öka sin återvinningsgrad genom att ta hand om en typ av farligt avfall, så kallad slipmull (eng. Grinding swarf), som idag deponeras i hög grad. Vår patentsökta process kan omvandla slipmull till en vattenreningskemikalie, järnklorid, som möter EU-standarder för rening av dricksvatten. I processen genereras dessutom vätgas, vilket kan bli en viktig energikälla i framtiden. Slipmullens andra komponenter kan filtreras ut och användas i tillverkning av rostfritt stål.


Comentarios


bottom of page