top of page

Anferra vinnare av Founders Challenge 2024!Igår pitchade tre finalister i Founders Challenge, tävlingen med fokus på de globala målen. En jury bestående av Måns Lindblom, UI/UX Designer, Sara Ringdal från ALMI, Gitta Hertzman Perez från WonderBrand, Marcus Resvik från MAQS Advokatbyrå samt Maria Lindholm från Wellstreet hade det svåra uppdraget att rösta fram en vinnare bland den stenhårda konkurrensen - och vinnaren blev företaget Anferra !Juryns motivering: - "Med en fantastisk idé som tar upp ett stort problem har teamet utvecklat en lösning som verkligen är cirkulär. En enkel och ändå skalbar innovation som har både affärspotential samtidigt som den skapar en hållbar påverkan. Det vinnande företaget har ett mångsidigt team med hög potential och kan ta en framträdande roll inom avfallsbranschen. Grattis Anferra!"

Av de tre finalisterna så är det ett av dessa som önskar förbli anonym. Det betyder att vi här kommer presentera det vinnande bidraget Anferra samt företaget Seaqure labs, som också bjöd på en fantastisk pitch och affärsidé. Seaqure labs har dessutom vunnit venture cup tävlingen ”IDEA 2023” samt varit i Norge på en aquaculture konferens där de pitchade som ”Top 10 Most Promising Aquaculture Startups" ! - Konkurrensen var som sagt stenhård och alla tre företag bjöd på mycket starka pitchar och hållbara lösningar i linje med de globala målen.


I övrigt blev det en väldigt lyckad kväll med mingel och nätverkande, gott tilltugg och bubbel! Under kvällen togs det bilder som du kan se i nedan bildgalleri.


"Vi vill rikta ett stort tack till alla företagen som skickat in fantastiska affärsidéer, finalisterna som pitchade och publiken som deltog! "

Vi vill också rikta ett speciellt tack till; MAQs Advokatbyrå, Qgroup, Almi, ProAgile, Måns Lindblom, UI/UX Designer, Sara Ringdal från ALMI, Gitta Hertzman Perez från WonderBrand, Marcus Resvik från MAQS Advokatbyrå samt Maria Lindholm från Wellstreet och projektledare Erika Ingvarsson, Andreas Jarlén, Malin Jovanovic, Tobias Larsson, Alma Backendal, Jessica Oldborn, Melisha Linnell, Anferra, företag x samt Seaqure labs - för att ni gjorde denna finalen till en fantastisk kväll!


Om Anferra

Anferra främjar cirkularitet i två olika industrier - stålbearbetning och kemikalieproduktion, genom att omvandla avfall till värdefulla råvaror. Vi hjälper tillverkande företag att öka sin återvinningsgrad genom att ta hand om en typ av farligt avfall, så kallad slipmull (eng. Grinding swarf), som idag deponeras i hög grad. Vår patentsökta process kan omvandla slipmull till en vattenreningskemikalie, järnklorid, som möter EU-standarder för rening av dricksvatten. I processen genereras dessutom vätgas, vilket kan bli en viktig energikälla i framtiden. Slipmullens andra komponenter kan filtreras ut och användas i tillverkning av rostfritt stål.Om Seaqure labs

Seaqure labs är en aquatech-startup som använder mykoproteiner som lösningen för nuvarande ohållbara metoder inom akvakultur. Genom att använda "mycelium", eller svampar skapar vi en helt cirkulär foderprodukt med industriellt biavfall som kan anpassas till lokala källor från tex livsmedelsindustrin. Förankrad i de grundläggande principerna för den cirkulära ekonomin ger vår teknik oss möjlighet att tillverka hållbara, ekonomiskt lönsamma ingredienser som dessutom har probiotiska effekter för laxarter.


Comments


bottom of page