top of page

Detecht, en av världens ledande motorcykelappar, firar 5 år!Detecht har utvecklat en tjänst och en app för motorcyklister med fokus på säkerhet, att upptäcka och utforska och samspelet mellan förare. Igår meddelade företaget att de firar sitt 5-årsjubileum som företag, med en fantastisk användningsstatistik med mer än 600 000 motorcykelförare världen över. Detta markerar en av många spännande milstolpar för företaget.


"Vi från Founders Loft är så glada för att Detecht firar 5 år som företag. Niclas och teamet har varit ett fantastiskt bollplank för många av våra entreprenörer!"


Det som började som ett skol- och forskningsprojekt på Chalmers har utvecklats till en av världens ledande motorcykelappar, som revolutionerar sättet förare interagerar, navigerar och håller sig säkra på vägen.


I en artikel i Svedea kan du läsa historien om Iwan Karlsson som räddades av Detechts motorcykelapp när han råkade ut för en olycka;


"Iwan Karlsson körde sin motorcykel i låg hastighet. När han bromsade in i en korsning låg grus tvärs över vägen och han ramlade omkull. Lyckligtvis aktiverades Detechts krashlarm och en ambulans var på plats inom 10 minuter.


– Avgörande för min olycka var rullgruset som jag inte hann upptäcka. När jag ramlade omkull fastnade ena foten under cykeln och böjde sig bakåt. En benbit drogs ut med tre veckors gips som följd. Men jag är väldigt tacksam för Detechts app som fungerade fantastiskt bra! Ett samtal från larmcentralen kom inom 30 sekunder och när jag inte svarade skickade räddningstjänsten en ambulans som var på plats tio minuter senare, säger Iwan Karlsson. "


Comments


bottom of page