top of page

Emigreats medgrundare blev Årets Female Founder!

Uppdaterat: 16 okt. 2023

Emigreat är en del av Founders Loft inkubator

Bilden är ett montage


Årets Female Founder - vill vara en röst för de som inte hörs


I en fantastisk kväll för kvinnliga grundare, tog Saaya Sorrells-Weatherford, medgrundare av arbetskraftsplattformen Emigreat, hem segern i den prestigefyllda pitchtävlingen på Di Digitals evenemang Female Founders. Det betyder att kvinnliga grundare från Founders Loft nu har tagit hem titeln för andra året i rad eftersom Tiffany Boswell, medgrundare av Göteborgsbaserade Meela blev Årets Female Founder 2022!Sorrells-Weatherford betonade vikten av att lyfta upp de tystade rösterna och uttryckte sin glädje över vinsten.


Såhär citeras Saaya Sorrells-Weatherford i DI Digitals artikel:

"Det här eventet betyder så mycket. Det kan vara tufft att vara en kvinnlig grundare och en minoritetsgrundare. Vissa dagar kan kännas som en uppförsbacke. Men när man sedan vinner något som det här, och blir sedd av den här gruppen av människor som är här, får det uppförsbacken att kännas lite mindre brant."


Emigreats mjukvara har revolutionerat arbetsmarknaden genom att effektivisera den ofta segdragna och byråkratiska processen att anställa personer från andra länder. Deras digitala infrastruktur erbjuder företag stöd för att följa lagar och regler när de anställer individer från internationella bakgrunder, och syftar till att lösa praktiska uppgifter inom HR samtidigt som de sparar tid och minskar osäkerhet.

För Sorrells-Weatherford är Emigreat mer än bara en affärsverksamhet; det är en personlig övertygelse. Efter att ha flyttat till Sverige år 2019, har hon själv upplevt de utmaningar som utländska arbetssökande står inför när de försöker etablera sig på en ny arbetsmarknad.


I finalen av pitchtävlingen var Emigreat tillsammans med Emission Twin, grundat av Tove Nilstun, de två finalisterna som publiken fick rösta på. Kvällen firade inte bara innovation och entreprenörskap, utan också en stark röst som öppnar dörrar för dem som inte alltid hörs. Sorrells-Weatherford och Emigreat kommer fortsätta sitt arbete med att skapa sin arbetskraftsplattform och sprida budskapet om inkludering, en röst som har potentialen att förändra arbetsvärlden och samhället som helhet.


Här kan du läsa mer om bolagen som pitchade på Female Founders:

Comments


bottom of page