top of page

Gårdagens "Meet the mentors & pitch night event bjöd på nya insikter och värdefull feedbackIgår välkomnade vi våra mentorer och företag till en Pitch Night, nätverkande och ett After Work-event. De företag som pitchade och fick värdefulla insikter från vår fantastiska mentorpanel var Jolint, Rekitchen, Envission, Lynkrr och Enda.


Jolint: skapar en datadriven plattform som använder avancerad analys och maskininlärningsalgoritmer för att spåra och mäta effektiviteten av initiativ för mångfald, rättvisa och inkludering (DEI).


Rekitchen: skapar en cirkulär tjänst för kök, ett alternativt och hållbart sätt att konsumera allt du behöver i köket för att laga mat.


Enfission: skapar en AI-plattform för realtidsvisualisering av färgjusteringar för billackeringsindustrin.


Lynkrr: skapar en plattform och en gemenskap som gör det möjligt för talangfulla utländska kvinnor att komma in på arbetsmarknaden genom att lansera tjänsteföretag samtidigt som de erbjuder en pålitlig plattform för individer som söker professionella tjänster.


Enda: skapar en jämförelseplattform med en övergripande butiksöversikt för att öka incitamenten för mer hållbara klädköp.

Mentorpanelen

Michel Westher är för närvarande VD på Knowly. Han har varit med och grundat sex företag, medgrundare av LURN, A partner of Global Internships, en organisation som skickar begåvade studenter till praktikplatser på internationella företag i Asien. En grundare och styrelseordförande för CompareRepair, styrelseordförande på Industrial Engineering and Management.

Michel har studerat vid Chalmers tekniska högskola inom området Industriell Teknik och Management. 2014 valdes han till ”Årets utmanare” på Universum Awards samt till ”Årets teknikstudent” vid Chalmers tekniska högskola.


Alexandra Nash är en serieentreprenör som har grundat och sålt flera företag och är en tidigare teknisk VD och grundare av Yuhme, ett företag som säljer miljövänliga vattenflaskor som stödjer CO2-minskning och tillgång till rent vatten i Centralafrikanska republiken.

Alexandra är också affärscoach; hon har arbetat med hundratals entreprenörer och individer över hela världen och gett vägledning och strategiskt stöd när de utvecklat och skalat sina satsningar. Nu sitter hon också i flera styrelser och använder sin globala affärserfarenhet för att hjälpa till att forma riktningen för att skala organisationer.

Stefan Svensson är medgrundare av Nevin, ett IT-konsultföretag grundat på en enkel men kraftfull idé och mission att vara den bästa arbetsgivaren i branschen och att påverka livet för sina anställda och partners positivt.

Innan han grundade Nevin var Stefan också med och grundade två andra företag, han bidrar med sin stora kunskap om försäljning, rekrytering, affärsmodellering och nätverkande med Founders Loft-communityt.


Tack till alla som gjorde denna kväll till en succé; Taylor Mohylsky Business Coach Internationalization, Jessica Oldborn Business Coach, Head of Development & Sustainability, Alma Backendal Business Coach Team & Recruitment !


Foton: Alma Backendal


We also want to mention the upcoming pitch event: Silicon Vikings New Nordics Pitch Competition 2023 on October 19th. The competition is organized in collaboration with Butterfly Ventures and Google and welcomes Swedish tech startups that eventually want to enter the US market. Your startup should have disruptive potential and solve a real problem.

The applications are accepted until the deadline on September 16th 2023, 24:00 CEST. 8 startups will be selected to compete as part of the New Nordics Pitch Competition Sweden Final 2023 in collaboration with the Butterfly Ventures demo day in Stockholm at Google on October 19th. Apply now!


Kommentare


bottom of page