top of page

Grattis Rivus Batteries - vinnare av Founders Challenge!Under en heldag på Founders Loft träffades juryn för Founders Challenge för att utvärdera de 4 finalisternas bidrag där finalisterna även hade förberett en videopitch. Juryn som bestod av Madelene Näslund, BRG, Johannes Tell, SEB, Sara Ringdahl, Almi, Joachim Keim, Coompanion, Pontus Lund, Wellstreet, valde slutligen ut en vinnare - Rivus Batteries!


Vi vill också passa på att gratulera de övriga tre finalisterna som med sina bidrag till tävlingen visade på fantastiskt entreprenörsdriv och kvalité!


Juryns motivering till det vinnande bidraget:

"Det vinnande bidraget är ett utmärkt exempel på en organisation som driver samhällsförändring och hållbarhet genom banbrytande innovation. Deras arbete är djupt förankrat i Agenda 2030, där de inte bara omfamnar de globala målen utan också har potential att översätta dem till en kommersiellt lönsam innovation. Om bolaget lyckas gå hela vägen från forskning till kommersialisering kommer de bidra med stor effekt för samhället. Vinnaren är ett bidrag med spänning. Stort Grattis Rivus Batteries!"

Finalisterna: Jeroen Thijssen Co-Founder/CEO Savebl, Louise Forsby Chief Marketing Officer Saveabl, Alerys Sosa Co-Founder & CEO Drev, Anna Sheridan Communications Specialist Drev, Cedrik Wiberg, CEO Rivus Batteries, Andreas Kölling, COO Rivus Batteries, Omar Alzokani CEO & Founder Lynkrr.

Juryn: Johannes Tell, SEB, Sara Ringdahl, Almi, Joachim Keim, Coompanion, Pontus Lund, Wellstreet, Madelene Näslund, BRG.Om Rivus Batteries

Rivus är en cleantech-start-up med mål att ge samhället ett grönare alternativ till standardbatterier. Tekniken är resultatet av grundaren Cedrik Wibergs arbete och forskning.


Cedriks resa började 2016 när han bestämde sig för att sluta sitt jobb som ingenjör för att han ville göra ett mer meningsfullt arbete. Som så många andra berörda medborgare ville Cedrik hjälpa till att tackla klimatkrisen. När han bestämde sig för att doktorera började han forska i organiska redoxflödesbatterier. Detta var ett område där det fanns utrymme för innovation för att utveckla miljövänlig teknik.


Beslutsamhet att utveckla en teknik som kan ge samhället ett grönare alternativ till standardbatterier ledde till tidig framgång. Testning av en organisk molekyl visade stark prestanda och detta blev grunden för Rivus teknologi.


Denna spännande upptäckt kickstartade bildandet av företaget Rivus.

Rivus teknologi har utvecklats parallellt med Cedriks forskarkarriär och ger den en solid vetenskaplig grund. I sina tidiga skeden fick Rivus hjälp av stöd och uppmuntran från andra akademiker och experter inom närliggande områden. InnoEnergy var en tidig investerare och trodde på Rivus.


Detta stöd och växande förtroende för Rivus teknologi ledde till ytterligare ett stort genombrott. Upptäckten av ett sätt att binda CO2 som en resurs för batteriet innebar att det skulle ha en lägre miljöpåverkan än man först trodde.


Läs mer om Rivus Batteries: https://rivus-batteries.com/


Tävlingskriterierna som juryn i Founders Challenge utgick ifrån är att affärsidén hjälper till att nå något av de globala målen jämställdhet eller hållbarhet samt att den ska vara hållbar, skalbar och nytänkande och har potential att påverka många människors liv.Läs mer om de fyra fantastiska finalisterna:


Om Founders Challenge

Founders Challenge är mer än bara en tävling; det är en plattform för passionerade entreprenörer för att förverkliga sina visionära affärsidéer. Vårt uppdrag är kristallklart: Ge entreprenörer möjlighet att skapa ett bättre samhälle genom slagkraftiga, inkluderande företag.

Comentários


bottom of page