top of page

Grundare till Freyah listas som viktig hållbarhetsprofil - intervjuas i Impact Loop- Freyah är en del av Founders Loft inkubator -

I samarbete med D-Congress och Svensk handel har Impact Loop med inspel från branschpersoner, kontakter och egen databas tagit fram och lyft fram hundra profiler som som vill göra handeln mer hållbar. Tidigare Volvo-chefen Emma Ytterstad, är en av de som blivit listade med anledning av sitt företag Freyah som vill utveckla en cirkulär marknadsplats som möjliggör att stora producenter kan hyra ut premiumprodukter.


Idag kan du även läsa en intervju med Emma i tidningen Impact Loop där hon berättar om sin företagsresa och passion om att bidra till den cirkulära omställningen i handeln.


I intervjun berättar hon om de två pivoteringarna – från försäljning av begagnade köksredskap till uthyrning, varför linjära producenter har svårt att själva jobba cirkulärt samt företagets namnbyte och nya parhästen Heidi Östlund.
Från Rekitchen till Freyah

Företaget Freyah, tidigare Rekitchen, är tech-startupen som bygger en cirkulär marknadsplats för premiumprodukter. Tillsammans med partners erbjuder nu Freyah produktionsföretag en unik möjlighet att utforska den cirkulära omställningen. Freyahs cirkulära plattform har som mål att underlätta för producerande bolag att påbörja sin resa mot hållbar produktion.


Freyahs erbjudande innebär att produktionsföretag kan starta en cirkulär marknad utanför sin linjära affär och därmed påbörja sin resa mot hållbar produktion. Genom ett partnerskap med företagen Lisa& och GIAB kan Freyah även erbjuda hjälp med logistik och finansiering till de anslutande produktionsföretagen. 


Tjänsten planeras att lanseras under våren 2024


För mer information, vänligen besök:

Comments


bottom of page