top of page

Konferens summerade slutresultat för pionjärprojekt inom affärsutveckling för tjänsteinnovationer!På Johanneberg Science Park i Göteborg presenterades igår, den 19 oktober, resultat från TJIVA - acceleratorn som inriktar sig mot innovation inom tjänstesektorn. Projektet som är ett samarbete mellan Johanneberg Sciencepark, Founders Loft och Rise har sedan starten erbjudit närmare 300 företag individuellt anpassade rekommendationer och stöd. TJIVA har också utvecklat en exklusiv grundkurs i värdeskapande logik.


"Founders Loft är glada och stolta över vårt partnerskap i TJIVAs värdeskapande projekt. Det var en väldigt bra konferens som belyste de fina resultaten och även lyfte delaktiga entreprenörer. Vi välkomnar fler liknande initiativ från myndigheter och organisationer för att fylla det gap som finns på marknaden i denna sektor och uppmanar dessa intressenter att kontakta oss på Founders Loft" säger Tobias Larsson, affärsutvecklare Founders Loft

Pionjär inom Tjänsteinnovationsacceleration

TJIVA har, som den första tjänsteinnovationsacceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, en specifik inriktning på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill stärka sina tjänsteerbjudanden.

TJIVA har utvecklat effektiva metoder och verktyg för att stödja företag i att utforska nya idéer, optimera sina processer och stärka sin innovationsförmåga. Resultaten av detta arbete har resulterat i ökad konkurrenskraft bland företagen.

Under den senare delen av projektet har man aktivt inriktat sig på att främja mångfald och inkludering för att nå nya målgrupper med sitt erbjudande. Detta inkluderar utlandsfödda individer och företagare i förortsområden.


Konferensen

Evenemanget inleddes med en presentation av Lars Witell, professor vid Linköpings universitet och Centrum för Tjänsteforskning. Witells presentation belyste den avgörande roll som tjänsteinnovation spelar i dagens affärsvärld.

Det som verkligen utmärkte konferensen var den aktiva medverkan av företag som samarbetar med TJIVA, vilket understryker värdet av personlig coaching. Diskussionerna fokuserade på att driva fram förbättringar och framsteg inom tjänstesektorn, med särskilt fokus på att stärka företag inom tjänstesektorn och utvidga sin kundbas. Vikten av att främja dialog och samarbeten med andra företag betonades också.

Eftermiddagen avslutades i en paneldebatt som betonade den avgörande roll som initiativ som TJIVA spelar när det gäller att rikta uppmärksamheten mot tjänsteinnovation och företagsutveckling. Dessa strategiska insatser är centrala för att stärka företag och öka Sveriges konkurrenskraft på den globala scenen.


Se filmen om TJIVA där du får höra bl.a två av Founders Lofts affärsutvecklare; Alma Backendal och Tobias Larsson berätta mer om projektet.

Exklusiv grundkurs i värdeskapande logik

TJIVA har också skapat en exklusiv grundkurs i värdeskapande logik, som uppmuntrar företag att utforska kundernas behov på nya sätt och skapa verksamheter som matchar dessa behov. Kursen erbjuds kostnadsfritt.Medverkande på konferensen: Mathias Duell, Kundvärdesguru (Moderator)

TJIVA-företag Heloisa Oderich, Globe Patient Mila Viniavska - Smarta Val Viktor Storberg Svahn - Actea Consulting Ramak Kalani - Kalani Design

Från projektet Alma Backendal, Founders Loft Barbro Lagerholm, RISE Björn Westling, Johanneberg Science Park Jessica Oldborn, Founders Loft Malin Jovanovic Gunnarsson, Founders Loft Sofia Ganslandt, Johanneberg Science Park Tobias Larsson, Founders Loft


Finansiär Andreas Albertsson, Västra Götalandsregionen


Comments


bottom of page