top of page

Lynkrr skapar Impact samtidigt som de ökar kundkrets - läs intervjun med en av Lynkrrs klienter!Det tar tid att etablera sig på arbetsmarknaden när man är utlandsfödd och har kommit till ett helt nytt land. Det är ännu mer utmanande att starta och driva ett företag när man måste lära sig ett nytt språk, en ny samhällskultur och de regler som är förknippade med att driva ett företag. Detta är vad företaget Lynkrr ämnar till att förändra med sin moderna, fullt integrerade plattform - där varje kundkonvertering skapar en meningsfull social Impact och avsevärt ökar människors chanser att bygga framgångsrika företag! Här kan du läsa intervjun med en av Lynkrrs kunder, Ahmad Kheder, VD för Carmy AB. Här får du höra mer om hans innovation och hur Lynkrr har hjälpt honom med hans entreprenörskap.


År 2021 kom Ahmad till Sverige från Brasilien, där han bodde i nästan två år efter att ha lämnat Syrien 2019. Med en bakgrund inom datavetenskap och en passion för bilar och mekanik startade han Carmy AB, som är en spännande teknisk innovation som bland annat syftar till att hjälpa kunder att spara kostnader för bilreparationer genom att förutse problem i förväg och ge dem detaljerade gör-det-själv-guider om de vill reparera bilen själva.


"Det har varit ett privilegium att arbeta med Ahmad på CarMy.ai-projektet. Hans skarpa intellekt och innovativa tillvägagångssätt speglar den högutbildade expat-community som jag haft nöjet att arbeta med på Lynkrr. Ahmads bidrag har varit ovärderliga och gjort detta samarbete både berikande och inspirerande." Omar Alzokani - VD och grundare av Lynkrr.

"Samarbetet har varit en transformativ upplevelse för mig. Det agila arbetssättet och den personliga konsulttjänst de erbjöd var exceptionella. Det var inte bara de skräddarsydda råden som imponerade, utan också hur konsulterna investerade tid för att förstå mina unika behov och mål.", säger Ahmad Kheder, VD för Carmy AB.

Intervju med Ahmad Kheder

Varför kom du till Sverige?

Jag kom till Sverige för att hjälpa min familj i Syrien genom att skicka dem ekonomiskt stöd så att de kan överleva där.


Kan du berätta lite om din bakgrund och yrkeserfarenhet innan du kom till Sverige?

Jag har en kandidatexamen i datavetenskap och digital elektronik från en mycket unik högskola i min stad Tartous.

Innan jag tog examen märkte jag att det i Syrien inte finns några jobb och extremt låga löner (15 USD per månad) om man ens får ett jobb. Dessutom finns det inget sätt att få ett jobb om jag inte först går med i militären, vilket är en katastrof på grund av det pågående kriget.

Jag var tvungen att välja mellan att resa och starta ett nytt liv, med vetskapen om att jag inte skulle kunna träffa min familj på flera år, eller att gå med i militären, möta döden, riskera mitt liv och tvingas låna pengar bara för att kunna äta en måltid varje dag.

Efter examen fick jag visum till Brasilien och började lära mig portugisiska, vilket trots svårigheterna, tog mig bara två månader att nå en samtalsnivå. Därmed kunde jag börja söka jobb inom IT.

Jag fick mitt första jobb efter att ha sökt över 574 jobb. Men till slut började jag på ett företag som har ett kontor i Stockholm. Detta gav mig idén att söka ett jobb i Stockholm.

Jag ansökte och blev godkänd, så jag flyttade till Sverige för att arbeta för samma företag men i ett annat land och med ett annat team.Vilka var de största kulturella och professionella anpassningarna du var tvungen att göra när du anlände?

Den största anpassningen är att lära sig leva ensam. Jag är väldigt social och finner det svårt att leva utan vänner.. Tyvärr är det nästan omöjligt att skaffa vänner här även om jag talar svenska. Så jag lever ensam, jag talar inte med folk utanför arbetet och har vant mig vid det.Vad var det som fick idén till innovationen att uppstå?

Jag har drömt om att äga en Mercedes AMG i över 19 år och jag har fortfarande inte råd med den.

Eftersom det är min besatthet spenderar jag nätterna med att bara simulera ägarupplevelsen och räkna ut hur mycket pengar det skulle kosta mig om jag verkligen ägde den.. Jag fann att underhåll är det skrämmande partiet. T.ex. En motorfel kan kosta en förmögenhet.

Medan jag tänkte, runt 4: 30 på morgonen, sa jag till mig själv: Jag måste undvika misslyckanden, jag måste upptäcka problem innan de ens inträffar. Jag vill höra om felen från min bil själv så snart de dyker upp. Motorljuset räcker inte. Hur kan jag övervaka det? Hur mycket kommer det att spara mig? Detta måste hjälpa till att minska kostnadernaVilka utmaningar hade du när du startade företaget?

Bristen på erfarenhet inom programmering, och inom bilar, deras system och nätverk, samt den ekonomiska situationen som detta projekt kräver.

Dessutom hade jag ingen aning om hur man startar ett företag, rekryterar personal eller gör marknadsföring och försäljning.


Hur fick du först höra talas om Lynkrr, och vad lockade dig till deras plattform?

Facebook reklam.


Vilka specifika funktioner på Lynkrrs plattform har varit mest fördelaktiga för dig?

Plattformen har varit avgörande i min inlärningsresa. Kursinnehållet är inte bara omfattande utan också noggrant kuraterat, täckande vad en entreprenör behöver för att påbörja resan. Ämnena är både relevanta och aktuella. Det som framträder mest är kvaliteten på instruktionsvideorna; de är engagerande, informativa och lättförståeliga. Användargränssnittet är intuitivt och flikarna är lätta att navigera igenom, vilket förbättrar min interaktion med kursmaterialen och möjliggör en djupare förståelse för affärsverksamhet. Sammantaget har Lynkrrs plattform förvandlat mitt sätt att närma mig lärande, vilket gör det till en dynamisk och engagerande upplevelse.


Hur är samarbetet med Lynkrr?

Samarbetet har varit en förvandlande upplevelse för mig. Det agila arbetssättet och den personligt anpassade konsulttjänsten de tillhandahöll var exceptionell. Det var inte bara de skräddarsydda råden som imponerade, utan även hur konsulterna investerade tid för att förstå mina unika behov och mål. Deras expertis och dedikerade tillvägagångssätt lyfte mina färdigheter och kunskaper till en ny nivå, långt överträffande mina förväntningar. Mina möten med dem är interaktiva, insiktsfulla och otroligt fördelaktiga, och de har försett mig med skräddarsydda lösningar och strategier som var direkt tillämpliga på min situation. Denna skräddarsydda service har haft en betydande påverkan på min professionella utveckling, och jag kan med säkerhet säga att det har varit en anmärkningsvärd och belönande erfarenhet.


"Lynkrr har varit en avgörande partner i min entreprenörsresa."


Varför är Lynkrr så viktigt för din företagstillväxt?

Lynkrr har varit en avgörande partner i min entreprenörsresa. Ända från början av min affärsidé har teamet gett ovärderlig vägledning och stöd. Deras expertis inom affärsutveckling är tydlig i hur de har hjälpt mig att lägga en stabil grund för min startup. När mitt företag började ta form blev Lynkrrs roll ännu viktigare. Deras strategiska insikter har varit avgörande för att hjälpa mig att navigera genom affärsstartens komplexiteter. Deras engagemang för min framgång är oföränderligt, och deras bidrag är en betydande drivkraft bakom min företagstillväxt. På det hela taget erbjuder inte Lynkrr AB bara tjänster; de samarbetar med dig för att förverkliga visioner, vilket gör dem till en oumbärlig tillgång för alla startups som strävar efter framgång.


Vad har ditt nyligen startade företag uppnått hittills?

Lynkrr har spelat en avgörande roll i förfiningen och utvecklingen av vår produktidé. De hjälpte mig att omvandla en rå idé till en polerad och marknadsredo produkt. Teamets insiktsfulla återkoppling har låtit mig förbättra produktdesignen, funktionaliteten och användarupplevelsen, vilket säkerställer att den sticker ut på marknaden.

Dessutom har Lynkrr varit exceptionella när det gäller att hjälpa mig att bredda min vision för att omfatta en större kundbas. Deras strategiska vägledning i marknadsanalys och kundsegmentering har möjliggjort för oss att identifiera nya möjligheter och målgrupper som jag inte hade övervägt tidigare. Med deras stöd har jag kunnat utöka min räckvidd och attrahera en mer diversifierad konsumentbas.


Vilka är framtidsplanerna?

Jag skulle vilja fortsätta samarbetet med Lynkrr så länge som möjligt eftersom det har gett mig mycket förtroende och rensat upp så många tvivel.


Vilka råd skulle du ge till andra utlandsfödda entreprenörer som vill starta ett företag i ett nytt land?

Tänk på vad människor behöver, inte hur bra din produkt är. De köper det de behöver, inte det du personligen gillar.


Hur ser du på Lynkrrs påverkan på den globala affärsmiljön för utlandsfödda entreprenörer?

Lynkrr är som en bro mellan en oerfaren entreprenör och denna entreprenörs drömmar.


Om Lynkrr

Lynkrr är ett Founders Loft-företag som är dedikerat till att stärka expatriater i Sverige genom att omvandla innovativa idéer till framgångsrika startups. Vår mission är att vägleda expatriater genom resan från idé till realisering av en Minimum Viable Product (MVP), vilket underlättar framväxten av robusta och skalbara startups. På Lynkrr tillhandahåller vi verktyg, resurser och stöd som behövs för att talangfulla expatriater ska kunna förverkliga sina visionära idéer till blomstrande företag.

För mer information, vänligen besök: Lynkrr.se 

Comments


bottom of page