top of page

Meanwhile skapar techlösning för tryggare hundägare - lanserar Kickstarterkampanj!

Uppdaterat: 12 juni


Bildmontage av Meanwhile
På bilden: Annika von Hofsten CEO & Niclas Gustafsson CTO

Shetland Sheepdog (Sheltie)-hunden Tessie, en trygg och glad hund i övrigt, fick alltid ångest varje gång hon skulle sitta i bilen. Detta var upprinnelsen till Annika von Hofsten och Niclas Gustafssons företag Meanwhile, som med en helt ny specialutrustad smartkamera länkad till en app möjliggör tryggare uppsikt och hundträning för våra älskade fyrbenta vänner. Nu tar företaget ett stort kliv ut på marknaden med för-lanseringen av sin första Kickstarterkampanj !


Niclas Gustafsson är CTO och har bakgrund inom utveckling av medicintekniska produkter såsom EKG-maskiner och ventilatorer samt ledarskap, B2B-sales och projektledning. Annika von Hofsten som är CEO har bakgrund inom utveckling av plastdetaljer för bilindustrin, mjukvaruutveckling, ledarskap, B2B-sales och projektledning och de har tillsammans kombinerat hela 17 års erfarenhet inom produktutveckling.


Smartkameran har bl.a en rörelsesensor som läser av huruvida hunden är stressad eller inte samt samt en temperatursensor som mäter temperaturen och varnar om det blir för varmt eller för kallt för hunden, vilket optimerar övervakningen och skapar trygghet för hundägare. Förlanseringen - ett viktigt steg

En förlansering till en kickstarterkampanj fungerar som en upptakt till själva kickstarterkampanjen. Nu börjar själva insamlingen av mailadresser - vilket är ett mycket viktigt steg i kampanjen och pågår under 1-2 månader. Klicka här för att komma till förlanseringen och signa upp dig


Kickstarter, en typ av crowdfunding, innebär att en stor grupp individer med små summor hjälper till att finansiera en verksamhet (vilket kallas att "backa" ett projekt), oftast mot att de får produkten till ett reducerat marknadspris eller andra relaterade "belöningar" (så kallade rewards) som tack för hjälpen. I Meanwhiles Kickstarter-kampanj kommer man kunna backa företaget för att få produkten först av alla när den kommer ut, samt att bl.a kunna få unika tillbehör. 


Man kan också välja att stötta Meanwhiles innovation och företag genom Kickstarter utan att behöva betala för kameran. 

(Man kan stötta med minimum 1 euro.)


Beroende på hur tidigt i kampanjen man har gått in med förbeställning så kan man även få reducerat marknadspris på kameran, där första dagen (så kallad Launch Day Special) t.ex. Har hela 60% rabatt!Kameran som går under namnet SheltieCam är utrustad med höghastighets- 4G-anslutning (precis som din smartphone) som gör att man kan använda den var man än befinner sig, så länge det finns mobiltäckning. SheltieCam utnyttjar tillförlitligheten och prestandan hos Amazon Web Services (AWS) för att säkerställa säker autentisering och smidig och pålitlig användning av din SheltieCam.Vi hoppas att så många som möjligt väljer att skriva upp sina mailadresser och backa denna innovativa startup - för tryggare hundar!Om Meanwhile

Meanwhile är ett startup som syftar till att ge sinnesro till hundägare. Genom att kombinera inbyggda system, IoT och smarta appfunktioner skapar de en produkt som hjälper hundägare att veta mer om hur deras fyrbenta vänner mår när de lämnas ensamma, t.ex. i bilen eller i fritidshuset.


Produkten kan även användas som stöd när man tränar hundar som lider av separationsångest, för att verkligen se till att hunden mår bra och att träningen kan genomföras säkert och effektivt.


Comments


bottom of page