top of page

Med hjälp av 12 utplacerade Piffl-boxar sprider Bostadsbolaget och Poseidon en ny nivå av rörelseglädje i Göteborg!—Piffl är en del av Founders Loft—

Piffl är techbolaget som utvecklat ett unikt system för att genom sina signifikanta rosa boxar tillhandahålla utrustning för utomhusaktiviteter - såsom sportutrustning, utomhusspel och träningsredskap. Genom Piffls app kan man låsa upp och få tillgång till aktivitetsboxarna. Nu har Bostadsbolaget och Poseidon insett den stora potentialen och nyttan med dessa boxar och har således placerat ut boxar på 12 platser runt om i Göteborg - allt för att bidra till en aktiv fritid för sina hyresgäster, men även för besökare!


I Göteborg kan man nu hitta Piffls rosa boxar på hela 18 platser, där inte bara hyresgäster utan även besökare kan ta del av aktivitetsboxarnas innehåll.

De nya boxarna har placerats ut i bland annat Rannebergen, Lövgärdet och Västra Frölunda, där Bostadsbolaget och Poseidon har tagit ytterligare ett steg längre för sina invånare - genom att tillsammans med Piffl göra det möjligt för alla användare att låna redskap helt gratis från boxarna i just dessa områden!


Denna satsning i samarbete med Bostadsbolaget och Poseidon ger således göteborgarna ännu större möjlighet till spontanidrott och lek!


“Vi är väldigt glada över att få vara med och bidra till en aktiv fritid för våra hyresgäster. Här finns något för alla olika intressen och vi hoppas få se ännu mer rörelse och lek på våra fina gårdar här i Hammarkullen", säger Liza Carlund, utvecklingschef på Bostadsbolaget i Hammarkullen.
“Vi är så glada över att Bostadsbolaget och Poseidon vill öka möjligheten till en aktiv fritid för invånare och besökare i vår hemvist Göteborg. Det är klart att man blir lite extra stolt när vi börjar synas ordentligt på hemmaplan. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på”, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.
“Vi tycker det är fantastiskt att vi ska få två Piffl-boxar i Frölunda, som våra hyresgäster och alla besökare i parkerna kan nyttja. Vi ser att det kommer möjliggöra för spontan aktivitet på ett sätt som inkluderar alla människor i området. De varierade aktiviteterna som boxen tillgodoser kommer även främja en ökad glädje till aktivitet,” säger Linnea Brynell, utvecklingsledare på Poseidon i distrikt Väster.


Piffl finns på över 120 platser i Sverige och har aktiverat strax under 39 000 personer år 2023

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum såsom näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sportutrustning, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.


Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play

  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela

  • Lämna tillbaka

  • Det är gratis att låna inom Bostadsbolaget och Poseidons områden

  • Läs mer om Piffl här!

Comments


bottom of page