top of page

Medgrundare till Emigreat nominerad till Nordic Women in Tech Awards - Entrepreneur of the Year!Nyheter om våra företag från i somras: ☀️


Under sommaren såg vi den spännande nyheten att medgrundaren till Emigreat, Saaya Sorrells-Weatherford, är nominerad till Nordic Women in Tech Awards Entrepreneur of the Year. NWITA är det årliga evenemanget som uppmärksammar och hyllar prestationerna av kvinnliga förebilder som leder rörelsen för fler kvinnor inom tech i de nordiska länderna.


Nordic Women in Tech Awards lyfter fram exceptionella kvinnor i syfte att inspirera den nya generationen som vill göra utmanande och spännande karriärer inom teknikbranschen. Genom att uppmärksamma och hedra dem som banar väg för mer kvinnlig närvaro inom tech, hjälper priset dem att leda rörelsen för fler kvinnor inom tech i de nordiska länderna.


"Vi är oerhört stolta och glada över Saayas nominering. Hennes professionalism och förmåga att göra komplexa utmaningar begripliga och synliga gör henne till en stor inspiration för alla våra Tech-entreprenörer och vi hoppas att hon kommer att vinna. För oss är hon redan en vinnare!", säger Jessica Oldborn, Head of Development & Sustainability på Founders Loft.


Detta är vad Saaya skrev på sin LinkedIn:


"Känner mig väldigt tacksam och lite omtumlad över att bli nominerad till Nordic Women in Tech Awards Entrepreneur of the Year 🏆
Jag är en oavsiktlig entreprenör.
Jag tillbringade 10 år med att arbeta inom dykning och turism. Jag startade min egen verksamhet i Honduras 2013 eftersom vi hittade brister i dykbranschen och ville göra det rätt. Jag grundade ett medieföretag för att kombinera min filmbakgrund och min kärlek till havet.
Trots att jag inte hade någon bakgrund inom tech blev jag medgrundare till Emigreat (Techstars '23) med Anali Molina (som är den bästa medgrundaren man kan begära) eftersom ingen i Sverige skulle anställa mig, ens för praktikplatser (!!). Det är därför så många invandrare blir entreprenörer, för ibland är den enda personen som tar en chans på dig du själv. Jag drivs av min passion för minoritetsrepresentation, och för att jag vill förespråka invandrare och underrepresenterade grupper.
Jag är stolt över min mångsidiga utbildnings- och arbetshistoria, över de platser jag har flyttat till och de saker jag har gjort genom att bara hoppa fötter först. Jag är inte den konventionella framgångssagan, och jag är okej med det."


Om EmiGreat


EmiGreat är en internationell programvara för personalhantering som gör det möjligt för företag att ta ägarskap över sina anställdas omlokalisering.


Företaget grundades av utlandsfödda som ställdes inför sin egen kamp med immigrationssystemet i Sverige. Vi förstår systemet, hur det fungerar och hur man hanterar det. Viktigast av allt är att vi vet värdet som inkludering har för företag och för landet och vi vill möjliggöra för företag och utrikesfödda så att alla har möjlighet att arbeta och leva över gränserna.


Comments


bottom of page