top of page

Parametric finalist i Årets unga idé!
Den 30 maj på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg går Årets Unga Idé 2024 av stapeln. Det är Företagarna och Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse som bjuder in till en helkväll där unga företagare med samhällsförbättrande och nyskapande affärsidéer hyllas. Nu meddelar Parametric att deras grundare och CTO Erik Forsberg, pitchar inför en jury bestående av investerare och företagsledare.


Erik kommer bland annat att berätta om hur Parametric med AI genererar designkoncept, och hur de arbetar för att accelerera utvecklingen inom samhällsbyggnad.


Årets Unga Idé är ett pris som lyfter fram och stöttar unga entreprenörer. Efter ett noggrant juryarbete och tre delfinaler runt om i landet har tio finalister utsetts. De har bjudits in till den stora finalen för att pitcha sin affärsidé inför en jury bestående av investerare och företagsledare. Vinnaren kammar hem ett stipendium värt en kvarts miljon kronor.

Programmet är öppet för alla som är på jakt efter inspiration och nätverk. Lyssna på inspirerande talare, knyta kontakter, upptäcka framgångsrika start-ups och träffa investerare.


När? 30:e maj, 16.00-21.00


Var? Auktionsverket Kulturarena, Göteborg
Om Parametric Solutions


Parametric Solutions förser arkitekter, utvecklare och fastighetsproffs med ett kraftfullt program som hjälper dem att snabbt generera 3D-modeller av byggnadsdesigner. Programmet tillåter användare att mata in olika parametrar, såsom rumsstorlekar och vägghöjder, och genererar sedan en 3D-modell av byggnaden som enkelt kan modifieras och justeras i realtid.


Med Parametric Solutions produkt Hektar kan kunderna generera snabba och exakta förstudier och konceptuella konstruktioner. Programvaran kan också analysera den ekonomiska genomförbarheten av ett projekt genom att uppskatta byggkostnaderna och potentiella intäktsströmmar.


Verktyget är en heltäckande lösning som kan hjälpa till att effektivisera designprocessen och minska den tid och resurser som krävs för att skapa och ändra byggnadsdesigner. Dess parametriska designfunktioner gör den till ett kraftfullt verktyg för att skapa effektiva och anpassningsbara design som uppfyller specifika parametrar och begränsningar.Om Företagarna

Företagarna företräder omkring 60 000 företagare genom 250 lokalföreningar.

De erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar att bli framgångsrika. Oavsett hur företagaren definierar framgång!


Om Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse

Stiftelsens huvudsakliga ändamål är att med ekonomiska bidrag, och utan vinstsyfte eller begränsning till vissa juridiska eller fysiska personer: – Främja och stödja utveckling av entreprenörskap i nystartade verksamheter. – Främja och stödja forskning inom företagande och handel. – Främja och stödja social hjälpverksamhet i syfte att främja återanpassning till, samt integration i, samhället. – Främja och stödja utbildning och omsorg av barn och ungdomar i syfte att öka samt underlätta lärande. Ändamålet ska främjas genom att stiftelsen delar ut bidrag och stipendium till fysiska eller juridiska personer eller organisationer som främjat eller bedrivit arbete som överensstämmer med stiftelsens ändamål samt genom opinionsbildning eller på liknande sätt i syfte att förändra attityder.

Comments


bottom of page