top of page

Parking Time växer - Falköping nästa!Parking Time, tech-företaget som erbjuder en digital parkeringsskiva i mobilen, meddelar att de nu expanderar sitt område genom ett nytt kundavtal med Falköpings Kommun. 


I augusti kommer invånare i Falköping få tillgång till Smart Parkering genom Parking Time - den moderna, digitala parkeringsskivan. 


Genom att digitalisera parkeringen i Falköping öppnas helt nya möjligheter upp för kommunen, dess invånare och besökare. 

Parking Time förenklar parkeringen för invånare och besökare genom att hjälpa dem att parkera korrekt och undvika böter. Men innovationen effektiviserar också parkeringsövervakning vilket underlättar arbetet för parkeringsvakten samt leder till minskad administration för kommunen - vilket i sin tur frigör tid och möjliggör kostnadsbesparingar.


Ett huvudfokus med implementeringen kommer att vara parkeringsdatan som kommunen får tillgång till via Parking Time. Parkeringsdatan förväntas skapa positiva effekter i form av stöd för beslutsunderlag och stadsplanering. 

Falköpings initiativ att digitalisera parkeringsskivan med hjälp av Parking Time går i linje med Agenda 2023 - Minskad användning av papper och plast samt Hållbara städer.


“I Falköping är det gratis att parkera och de flesta digitala parkeringslösningar riktar sig till de kommuner som har avgift som villkor för att parkera, vilket inte riktigt passar oss. Därför blev vi intresserade av Parking Times variant som innebär att använda en digital p-skiva utan avgift. I och med att det inte krävs någon betalning i samband med att använda appen så behövs inte heller några uppgifter, bankID eller annat. Att använda appen blir därmed enkelt eftersom det bara är att lägga in sitt registreringsnummer för att starta. Jag tycker det ska bli spännande att testa en digital lösning här i Falköping och jag är nyfiken på om den kommer att användas istället för den traditionella som innebär att den som parkerar måste köpa in en p-skiva i papper först. Det spar både plånbok, tid och miljö.” - Therese Broman, trafikingenjör på Falköpings kommun. 


“Vi ser fram emot att starta igång och börja samarbetet med Falköpings kommun. Det är viktigt med kommuner som vågar testa nya innovativa lösningar, inte bara kommer det ge positiva effekter för Falköpings kommun, det möjliggör även för oss som nytt innovativt bolag att nå marknaden vilket är otroligt viktigt. Det ska bli spännande att se responsen från invånarna och om vi ser några nya positiva effekter!” - Matilda Öhman, VD och grundare av Parking Time Sweden. 


Parking Time Sweden är en del av Founders Loft inkubator.

Se intervjun med Matilda:

Om Falköpings kommun:

Falköping är en medelstor kommun i Västra Götaland som under flera år har använt parkeringsskiva på sina centrala parkeringar. Syftet med parkeringsskivan har varit att erbjuda gratis parkering för besökare och samtidigt säkerställa ruljans på parkeringsplatser för att kunna skapa en levande stadskärna. 


För mer information, vänligen besök: https://www.falkoping.se/


Om Parking Time:

Parking Time är ett tech-startup som syftar till att revolutionera parkeringsupplevelsen för samtliga parter - parkören, parkeringsvakten, kommunen och (eller) fastighetsägaren. 


Företaget erbjuder idag en digital parkeringsskiva i app för att komplettera dagens utbud av parkeringsappar som mestadels fokuserar på avgift och tillstånd. Företaget utvecklar löpande appen efter kundernas behov, där ett huvudfokus är användarvänlighet och smidighet. Företaget förklarar att de arbetar i etapper, där första etappen handlar om att erbjuda en första version för att lyssna på marknadens respons och på så sätt förstå användarnas faktiska behov. När vi förstår våra användares behov kan vi gå in på andra etappen som handlar mer om Smart Parking


För mer information, vänligen besök:Kontaktperson: 

Matilda Öhman, VD Parking Time

Comments


bottom of page