top of page

Nyköpings kommun och CTT Systems AB investerar i PIFFLs rosa boxar för att öka rörelseglädjenNyköpings kommun och CTT Systems AB meddelade nyligen att de i ett gemensamt samarbete bidragit till rörelseglädje i sin hemkommun Nyköping genom att investera i PIFFL, vilket gör att företaget nu expanderat sin kundkrets till flera kommuner. Tidningen Södermanlands Nyheter uppmärksammade satsningen på PIFFL i Nyköping.


PIFFL tillhandahåller en tjänst för sport och fritid genom sina signifikanta rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. Genom PIFFLs app kan man få tillgång till aktiviteterna och i appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Här kan man exempelvis också hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.


”CTT Systems vill genom PIFFL bidra till ett mer hållbart lokalsamhälle. Perfekt att samarbeta med Nyköpings kommun och erbjuda invånarna tillgång till aktiviteter som bidrar till jämlikhet och friskvård, som dessutom är miljövänliga,” säger Markus Berg, CFO & Head of Sustainability, CTT Systems AB.
Det är glädjande att se att inte bara kommuner, men att även företag går in och sponsrar rörelseglädjen för allmänheten - Andeas Sundgren, creative director, PIFFL
“Vi på Nyköpings Arenor fastnade för PIFFL väldigt fort i och med den smarta, snygga och enkla lösningen som öppnar upp för rörelse och spontanidrott!. Vi hoppas på att vår satsning med PIFFL ska kunna öka chansen till mer rörelse och lek för våra invånare i Nyköpings kommun. Jag är otroligt glad över att ha kommit i kontakt med PIFFL och medarbetarna som har gjort processen väldigt smidigt och roligt!” säger Wilma Bränderson, föreningskonsulent i Nyköpings Kommun. "Vi är så glada över att Nyköpings kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på", säger Dennis Axelsson, en av PIFFLs grundare.


Så här funkar det

  • Ladda ner PIFFL i App Store eller Google Play

  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela

  • Lämna tillbaka

  • Kostnaden är 10 kr per timme.


Om Piffl

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid, den saknade länken mellan städers aktivitetsytor och människorna omkring dem. Genom Piffls app får städers invånare och besökare tillgång till spel- och sportutrustning där det borde finnas, utrustning som kan användas om och om igen. Piffl vill inspirera till mer rörelseglädje och förändra ett konsumtionsbeteende där delande är det självklara valet framför ägandeskap.


Läs mer om PIFFL här!

Comments


bottom of page