top of page

Piffl lockar investerare i Draknäste Väst

Uppdaterat: 27 jan. 2023

Inkubatorbolaget Piffl valdes ut som ett av fem bolag att pitcha på scenen för drakarna Lena Apler, Magnus Emilsson, Alexander Hars och Anna Langenius i Västsvenska Handelskammarens event Draknäste Väst den 4:e maj. I potten låg fem miljoner kronor att investeras i startups från Västra Götaland med en lovande framtid.  


"Vissa appar har gjort det lekande lätt att beställa mat. Andra har gjort det lika enkelt att ställa sig på en elskoter. Med Piffl får du information och tillgång till stadens sport och lek på precis samma enkla sätt!" -Piffl

Efter att Piffl pitchat visade samtliga fyra intresse att gå vidare med investering och angav även stort engagemang i att medverka till utvecklingen av bolaget. "Jag älskar idén, man vill ju bara att det här ska hända oavsett om jag skulle tjäna pengar på det eller inte." - Alexander Hars.

"Time to market är det absolut viktigaste. Eftersom vi nu var fyra drakar som var intresserade kanske man ska ta in lite mer pengar än man tänkt sig för att komma snabbare till marknaden." - Lena Apler.  

Diskussionerna om investering ska fortgå efter eventet då tiden för frågor och svar i programmets agenda inte blev tillräcklig, men samtliga investerare var intresserade av att ta samtalet vidare med grundarna William Nimbs och Dennis Axelsson från PifflOm Affärsänglarna: 

Lena Apler, entreprenör och företagsgrundare med Collector Bank på meritlistan, känd investerare från SVT:s Draknäste, och rankas som en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

Magnus Emilsson, entreprenör och investerare. Bland annat medgrundare till Mind AB och ESS-Group, grundare till Visit Group och styrelseordförande i NA-KD.

Alexander Hars, investerare och grundare av Let´s Deal och System OK, vd för Alva och tidigare rådgivare på Chalmers Ventures.

Anna Langenius, investerare och styrelseproffs med bakgrund från bland annat Almi Invest, Layline Partnes och Yuncture Invest. 

Evenemanget arrangerades av Västsvenska Handelskammaren och finns att streama i efterhand på YouTube: Länk här.

Läs mer om Piffl här

bottom of page