top of page

Rivus Batteries erhåller vinst under Techarena event - och erkännande av Free Electrons-programmet!Rivus Batteries är en del av Founders Loft

Rivus Batteries, som fokuserar på att utveckla organiska flödesbatterier för storskalig energilagring, har haft en hektisk start på året. Inte bara har de utökat sitt team med högkvalificerade nya rekryter, utan de har också nyligen tillkännagivit att de vunnit Vinnovas pitchtävling under Techarenan tillsammans med imponerande konkurrenter såsom Proligreen AB och GREEN14 - och dessutom blivit utvalda som en av 'De mest lovande energiinnovatörerna för 2024' av Free Electrons-programmet!


Techarenan har till syfte att erkänna entreprenörskap och ge entreprenörer möjlighet att visa upp sina företags produkter och tjänster på en offentlig arena. Tävlingen syftar också till att lyfta fram Sverige och Norden som grogrund för innovativa, framväxande företag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina branscher på global nivå samt fungerar som en anslutningsplattform för entreprenörer, affärsledare, investerare, media, politiker och partners.


Free Electrons är ett globalt startup-program som förbinder världens mest lovande start-ups med ledande energiföretag för att leverera toppmoderna lösningar och samarbeta om framtidens energi.


Free Electrons-programmet erbjuder en unik möjlighet för senare skede-startups att få tillgång till energiföretagspartners som kan hjälpa dem att skala upp och expandera till nya marknader över hela världen. De energiföretagspartners som deltar i Free Electrons är ledande inom övergången till ren energi och sträcker sig över mer än 40 länder, med tillgång till över 82 miljoner kunder globalt, vilket representerar över 173 miljarder dollar i sammanlagd intäkt.


Grattis till Rivus Batteries för dessa välförtjänta erkännanden! Vi ser fram emot att se vad som väntar för ert spännande företag i framtiden!


Om Rivus Batteries

Rivus utvecklar vattenbaserade organiska elektrolyter för flödesbatterier. Istället för att fylla flödesbatterier med salter av tungmetaller, såsom vanadin som importeras exempelvis från Kina och Ryssland, fylls batterierna med organiska material som enkelt kan syntetiseras från standardbulkämnen som är tillgängliga i obegränsade mängder. Rivus grundades år 2019 som en spin-off från Chalmers tekniska högskola och använder teknologi som vidareutvecklades under forskning vid Åbo universitet och Danmarks tekniska universitet.

För att veta mer, besök gärna: www.rivus-batteries.com


コメント


bottom of page