top of page

Se avsnittet med Meela i SVT:s Draknästet!


Det senaste avsnittet av "Dragons Den", Sveriges entreprenörsuppgörelse med hög insats, sändes förra veckan och hade denna gång en speciell gästdrake i form av Ash Pournouri, en investerare och multientreprenör mest känd som Aviciis tidigare manager. Men det var den innovativa pitchen av Meela, tech-startupen (Founders Loft alumniföretag) grundat av Natali Suo och Tiffany Boswell, som verkligen stal rampljuset.


Entreprenörsduon Meela, med en delad passion för psykologi, forskning och personlig utveckling, presenterade sin banbrytande affärsidé för en panel av investerare och riskkapitalister, även kallade Dragons.

Meelas vision kretsar kring en teknisk lösning och plattform utformad för att matcha patienter med psykologer, psykoterapeuter och olika terapimetoder, vilket i slutändan underlättar tillgången till mentalvård som aldrig förr.


Natali Suo och Tiffany Boswell, drivkrafterna bakom Meela, lade självsäkert en företagsvärdering på 60 miljoner kronor på bordet. Deras första förslag gick ut på att erbjuda Dragons en andel på 1,67 % i deras företag för 1 miljon kronor. Entreprenörerna visade snabbt sin framgång genom att avslöja en imponerande konverteringsfrekvens på 40 % i sin app.


Trots dessa imponerande resultat var inte alla investerare med på idén. Investerarna Lena Apler och Sara Wimmercranz bestämde sig för att tacka nej till möjligheten. Jonas Tellander, Ash Pournouri och Shervin Razani såg dock potential i Meela och var villiga att investera 1,5 miljoner kronor för en andel på 6 % i bolaget. Denna nya värdering placerade bolagets värde på 25 miljoner kronor.


Efter noggrant övervägande lade Meela fram ett motbud som föreslog att de skulle erbjuda 3 % av bolaget för 1,5 miljoner kronor. Insatserna var höga och entreprenörerna var fast beslutna att säkra en investering som skulle hjälpa dem att uppnå sin vision om att göra psykisk vård mer tillgänglig för alla.

Trots förhandlingarna fram och tillbaka höll Dragons fast vid sitt ursprungliga bud. Till slut tog dock Meela ett djärvt beslut. De tackade vänligt nej till erbjudandet och uttryckte sin tacksamhet till investerarna för deras intresse och tro på deras uppdrag.


Även om Meela kanske inte har säkrat en investering den här gången, har deras innovativa inställning till vård och deras orubbliga engagemang för att förbättra livet för individer som kämpar med psykiska utmaningar verkligen lämnat ett bestående intryck på både drakarna och tittarna hemma.

Meelas entreprenöriella resa är långt ifrån över, och med deras engagemang för att göra terapi mer tillgänglig är det bara en tidsfråga innan de når sin vision om att förändra landskapet inom mentalvården i Sverige och utanför. Håll utkik efter vad som händer härnäst i denna inspirerande berättelse om innovation och beslutsamhet.Om Meela


Meela är en teknisk lösning och plattform som matchar patienter till psykologer, psykoterapeuter och terapimetoder.


Meela grundades 2021 av Natali Suo och Tiffany Boswell. Tiffany kommer från en psykoterapeutfamilj och hoppade av sina psykologstudier för att bygga Meela. Natali är serieentreprenör och har sedan tidigare grundat Stressgäris.


Grundarduon delar kärleken för psykologi, forskning och problemlösning, och båda tror (stenhårt) på kraften av terapi - som det bästa verktyget för personlig utveckling.


Comments


bottom of page