top of page

SHIs produkter är med i Chefs Food Lab under Big Meet - Sweden Foodtech och Gastronords event

Uppdaterat: 9 apr.


Montage of an image of the Startup company SHI, its logo and a chef that is plating food

Big Meet är Sweden Foodtechs stora konferens som går av stapeln den 9-11 april 2024. I år har Sweden Foodtech tillsammans med Gastronord och Stockholmsmässan skapat en internationell mötesplats för att utforska framtidens mat med hållbarhet och innovation i fokus - där bl.a framtidens mat testas tillsammans med fantastiska kockar i sektionen Chefs Food Lab. Nu meddelar SHI- Svensk Hampaindustri att deras produkter kommer vara en del av det innovativa testköket.


Under Gastronord, den ledande mässan för den professionella matsektorn i Norden kommer foodtech-eventets testkök upprättas, där toppkockar som bl.a Frida Nilsson, Saba Nazarian och Saori Ichihara kommer att laga innovativa rätter med SHIs hampafrö, som inte bara är en superprodukt som är ett av de mest näringsrika fröer som finns - men även bjuder på en god och nötig smak !


-"Vi är så stolta över att få vara en del av Big Meet och Gastronord 2024 som är en fantastisk plattform för framtidens innovationer inom FoodTech. Vi är glada över att kunna presentera den enorma potentialen som våra svenskodlade Hampafrön har och visa vilken unik supergröda vi kan bidra med. Det är inte bara otroligt näringsriktigt, det innehåller även fullvärdigt protein med tillräckligt av essentiella aminosyror både i kvalitet och kvantitet för att möta kroppens behov. Möjligheterna för denna otroligt hållbara råvara är oändliga, och detta hoppas vi på att få visa", säger Clara Norell, VD, SHI.


Sweden Foodtech, en ledande tankesmedja inom matsektorn globalt, har sedan 2016 bistått företag, städer och länder med nya insikter om matens framtid och hur man kan hantera både utmaningar och möjligheter. När Sweden Foodtechs främsta foodtech-konferens Big Meet nu blir en del av Gastronord kommer det uppmärksammade testköket att vara tillgängligt både för mässbesökare och konferensdeltagare för att presentera hur framtidens produkter från hela världen testas av ledande utvecklingskockar.


Under Big Meet kommer framstående entreprenörer, forskare, kockar, investerare och startups från hela världen att belysa hur teknik, data och innovation bidrar till den nödvändiga omställningen av matsystemet mot ett mer hållbart samhälle.


Monika Johannesen som är projektledare på Gastronord citeras i Stockholmsmässans pressmeddelande;


– "Det här är på Gastronord du får se vad Matsverige är imorgon. Vi ska se till att gemensamt skapa världens bästa plattform för att alla marknadens aktörer ska kunna få de bästa förutsättningarna för att ta vara på möjligheterna i omställningen. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans skapar den global mötesplatsen för framtidens mat."


Dessutom kommer SHI, som är först med helt svenskproducerad hampa, stå tillsammans med Hempster Sweden i ett bås och demonstrera hur framtidens regenerativa mat kan se ut, smaka och kännas.-- SHI är en del av Founders Loft. --


Om SHI – Svensk Hampaindustri AB

SHI – Svensk Hampaindustri AB är ett startupbolag inom FOODTECH & CARBON FARMING som levererar en produkt som inte bara gynnar människors hälsa utan också är miljövänlig.

Företaget är för närvarande det enda företaget i Sverige som tillhandahåller större volymer av svenskodlade EU-certifierade industrihampafrön som dessutom är bekämpningsmedelsfria. Dessa bearbetas i företagets hampafabrik i Sverige och restströmmarna säljs till industrier som vill övergå till biobaserade material, vilket främjar kolbindning och markhälsa.


Företagets huvudsakliga verksamhet fokuserar på teknik, maskiner och bearbetning i företagets HAMPA-FOODTECH-FABRIK, där olika fraktioner av EU-certifierade industrihampafrön produceras.

Dessa säljs i stora volymer B2B till livsmedelsindustrin och inkluderar bland annat skalade och oskalade hampfrön, kallpressad hampfröolja och presskaka.

Företaget har nyligen utökat sin verksamhet genom att även erbjuda mindre förpackningar direkt till kunder genom handelsplattformen Mylla.se och säljer redan nu kallpressad hampfröolja till Clean Beauty industrin.


Företagets målsättning är att bli en ledande aktör på den växande hampamarknaden i Sverige och bidra till landets självförsörjning av livsmedel utan bekämpningsmedel. Hampans gröda har samma proteinstruktur som ägg och soja, medan dess stam kan användas för att tillverka produkter som normalt framställs av bomull, skog och råolja. Potentialen hos hampa som en hållbar rotationsgröda är enorm, grödan odlas utan bekämpningsmedel, hela grödan kan användas och återanvändas vilket bidrar till positiva miljöeffekter.

Genom strategiska samarbeten med lantbruk runt om i Sverige, både ekologiska och konventionella, säkerställer företaget tillgång till utsäde från EU för att sedan köpa in skördade frön som bearbetas i företagets hampafabrik.


För mer information, vänligen besök:
Comments


bottom of page