top of page

Substly tillkännager Acast som ny kundDet svenska teknikföretaget Substly, specialiserat på SaaS-lösningar och en del av Founders Loft inkubator, har idag annonserat Acast som sin nya kund.

Sedan starten 2014 har Acast utvecklat världens mest kraftfulla poddmarknadsplats och byggt teknik som kopplar samman poddskapare, annonsörer och lyssnare. Deras marknadsplats har över 100 000 podcasts och mer än 400 miljoner lyssningar varje månad. Acast verkar på en global marknad med huvudkontor i Stockholm och har varit börsnoterat sedan 2021.


Bättre kontroll över tjänsterna och hur användarna använder dem

En allt mer tidskrävande hantering av tjänster, kostnader och licenser ledde till att Dragan Ovrlinic, global IT-direktör, såg ett behov av att hitta en dedikerad SaaS-hanteringsplattform för att ersätta de interna processer och lösningar de använde. För Acast var det viktigt att ha en mer tillgänglig överblick över hur anställda använder de molntjänster de har tillgång till och att kunna stänga ner oanvända licenser.

 

"Den förbättrade översikten har gjort det möjligt att spåra saker vi inte kunde tidigare - Substly har hjälpt mycket."

- Dragan Ovrlinic, global IT-direktör

 

Några andra viktiga aspekter för Acast var att kunna identifiera när anställda använder tjänster som deras IT-avdelning inte har sanktionerat (så kallad Shadow IT) och samla in alla sina kontrakt och information om dem, som när de förnyar, vem som är ansvarig osv. ., på en plats.

Implementering av Substly har också minskat tiden för manuella uppgifter. De har till exempel effektiviserat sina anställdas offboardprocesser, vilket har resulterat i drastiska tidsbesparingar.

 

"Den tid vi spenderar på att lämna en anställd har minskat med 90 % sedan vi implementerade Substly."

- Dragan Ovrlinic, global IT-direktör

 

Ett användarvänligt och kostnadseffektivt system

En stor fördel för Acast var att Substly var lätt att starta och lära sig. Det tog dem bara 20 minuter att synkronisera tjänster till Substly från deras Google Workspace-konto och ungefär en arbetsdag att strukturera användare och kostnader och anpassa sitt konto som de ville. Substly är mindre komplex och mer kostnadseffektiv jämfört med andra större aktörer inom SaaS-hanteringsbranschen. Detta gjorde det möjligt för Acast att motivera investeringen i en SaaS-hanteringsplattform. Enkelheten i Substly gör också att personer utanför IT-avdelningen i Acast använder systemet för att till exempel få en överblick över kostnader kopplade till deras team eller olika tjänster.

 

"Det ska inte vara komplicerat. Det ska vara lätt att lära sig och inte ta för mycket tid."

- Dragan Ovrlinic, global IT-direktör

 

Arbeta med en mindre leverantör som Substly

Acast hade tidigare utvärderat flera SaaS-hanteringsplattformar men alltid funnit dem för dyra för att ge en positiv ROI. I diskussioner med Substly blev det tydligt att ett mindre komplext system och en mer kostnadseffektiv lösning passade Acast bättre. Några andra faktorer som spelade roll var att Substly har ett uttalat fokus på små och medelstora företag och är en mindre leverantör inom SaaS managementbranschen, vilket öppnar upp för ett närmare samarbete och möjlighet att påverka löpande produktutveckling.

 

"Substly har konkurrenter med fler funktioner. Men det betyder inte att deras produkter är bättre, bara större."

- Dragan Ovrlinic, global IT-direktör


Vi på Founders Loft är glada över att fler företag upptäcker fördelarna med att använda Substlys innovation! Vi är glada att stödja Substly som skapar hållbara arbetsplatser som skapar mindre oro i företagen gällande deras SaaS-användning! Bättre och mer kostnadseffektiva lösningar för deras SaaS-hantering = peace of mind! 🧘‍♀️🌱


Om Substly

Substly är ett svenskt teknikföretag som ger kunderna insikter i SaaS-användning och -utgifter, vilket gör att ledningsgrupper kan öka de anställdas produktivitet, optimera kostnaderna och förbättra datasäkerheten. Sedan lanseringen 2020 har Substlys SaaS Management-plattform lockat användare från mer än 40 länder.


För mer information, vänligen kontakta:

Ola Stål, VD, Substly

Telefon: 0739 - 53 68 83

Comments


bottom of page