top of page

Tre företag från Founders Loft får anslag från Vinnova!

Uppdaterat: 9 nov. 2023


Founders Loft firar nyheten att tre företag från inkubatorn har tilldelats bidrag av Vinnova, Sveriges innovationsbyrå.


"Vi är överlyckliga över att se dessa tre exceptionella företag få bidrag från Vinnova. Deras framgång är ett bevis på deras engagemang och innovativa anda. Vi firar deras anmärkningsvärda prestationer och ser fram emot den positiva inverkan de kommer att göra inom sina respektive områden och för att göra världen en bättre plats." säger Malin Jovanovic Gunnarson, VD, Founders Loft.

Vinnova, Sveriges innovationsbyrå har som uppdrag att stärka Sveriges innovationsförmåga och främja hållbar tillväxt, är avgörande för att stödja banbrytande idéer och projekt.

De tre förtjänta företagen som har fått Vinnova-bidrag i denna omgång är Jolint, Parametric Solutions och Emigreat. Vart och ett av dessa företag ger en unik och innovativ lösning till världen


Dessa tre tech-företag företag exemplifierar Founders Lofts vision om att skapa en bättre värld genom att stödja startups med innovationer som gör skillnad. De är alla engagerade i att ta itu med verkliga utmaningar och göra en meningsfull inverkan. I takt med att dessa företag fortsätter att växa med stöd av Vinnova-anslag, blir de också förebilder för framtida kvinnliga grundare.


2020 meddelade Founders Loft stolt att 50 % av deras startups har kvinnor som grundare. Vi är en missionsdriven organisation med en vision att bygga ett ekosystem av innovationer och människor som aktivt bidrar till att göra världen till en bättre och mer jämlik plats.


Saaya Sorrells-Weatherford, medgrundare & COO, Emigreat, kommenterar;
"Vi är glada över att få detta anslag med den validering och förtroendet från Vinnova som detta innebär. Samtidigt som vi använder automation och avancerade algoritmer i vår mjukvara vill vi försäkra oss om att vårt arbete är juridiskt sunt, beräknar för juridiska nyanser och är optimalt strukturerat. att skala internationellt.
Vår Vinnova-finansiering gör att vi kan utföra en nödvändig juridisk revision tidigt och kommer att ge mer säkerhet till våra kunder eftersom den har byggts ihop med en teknik- och immigrationsexpert."
Sofia Malmsten, medgrundare & VD, Parametric Solution, kommenterar;
Det är ett stort kvitto och en extra motivation att bli utvald som ett av bolagen inom ”innovativa startups”. Med stöd från vinnova tar vi nu nästa steg mot att revolutionera fastighetsbranschen med vår plattform för generativ design.
Klaudia Mur, medgrundare & VD, Jolint, kommenterar;
Vi är glada över att Jolint Network Analytics AB har tilldelats anslaget 'Innovative Impact Startups' från Vinnova. Detta anslag stöder vårt engagemang för att skapa skalbara lösningar som hanterar globala samhällsutmaningar genom DEIB-fokuserade analyser. Det är en blinkning till vårt innovativa tillvägagångssätt för att främja mångfald, rättvisa, inkludering och tillhörighet på arbetsplatsen. Med detta stöd kommer vi att utveckla vår prototyp ytterligare och förbättra vår förmåga att leverera mätbara, positiva effekter på samhället i linje med de globala målen i Agenda 2030.

Faheem Shah, medgrundare, Jolint, kommenterar;
I samarbete med Add Gender AB, Boid AB och Sigma Industry West AB är Jolint Network Analytics AB stolta över att vara en del av anslaget Nya verktyg och metoder för jämställdhet i den digitala teknikutvecklingen. Detta projekt, under programmet Advanced Digitalization, är ett bevis på vår samarbetsstyrka och gemensamma vision. Med detta bidrag är vi inställda på att utveckla innovativa verktyg och metoder som säkerställer att jämställdhet är en integrerad del av den snabba digitala transformationen i den svenska industrin. Vårt konsortiums ansträngningar syftar till att stärka svensk industris konkurrenskraft genom jämställdhet och inkludering.

Om Jolint:

Jolint är specialiserat på att hjälpa organisationer att skapa mer inkluderande och mångfaldiga arbetsplatser. Deras datadrivna plattform använder avancerad analys och maskininlärningsalgoritmer för att spåra och mäta effektiviteten av initiativ för mångfald, rättvisa och inkludering (DEI). Genom att tillhandahålla praktiska insikter ger Jolint organisationer möjlighet att främja en mer rättvis och mångsidig arbetsstyrka.Om Emigreat:

Emigreat erbjuder en internationell programvara för personalhantering som gör det möjligt för företag att ta ägarskap över sina anställdas omlokalisering. Deras lösning förenklar den ofta komplexa processen att flytta anställda, vilket gör den effektiv och stressfri för både företag och deras teammedlemmar.Om Parametric Solutions:

Parametric Solutions utrustar arkitekter, utvecklare och fastighetsproffs med ett kraftfullt program som snabbt genererar 3D-modeller av byggnadsdesigner. Användare kan mata in olika parametrar, såsom rumsstorlekar och vägghöjder, och programmet genererar en 3D-modell av byggnaden som enkelt kan modifieras och justeras i realtid. Denna teknik förbättrar effektiviteten och precisionen i byggnadsdesign och planering.Om Founders Loft

Inkubatorn Founders Loft erbjuder affärsutveckling för entreprenörer med innovativa idéer. Vi har funnits i lite över 20 år och har haft nöjet att arbeta med många enastående grundare och företag som gör gott för världen. Vi tar inga aktier och våra startups fokuserar på hållbarhet och effekt. Vi kallar dem World Changers.

Med strukturerade processer och verktyg säkerställer vi positiva effekter för både planeten, samhället och mänskligheten. Hit är alla välkomna och vår gemenskap är en trygg plats där människor strävar efter framgång och vågar misslyckas. Vi vill bidra till att våra entreprenörer hittar sin fulla potential, entreprenörskraft och möjlighet att testa sina idéer för att på sikt skapa företag i världsklass. Vi fostrar drömmar. Vi står för inkludering, mod och passion. Vi praktiserar det vi predikar.

Tillsammans förändrar vi världen, en start i taget.


コメント


bottom of page