top of page

Lyssna till Parametric Solutions VD som gästar podden "Byggsnack"



Sofia Malmsten, VD och medgrundare av Parametric Solutions gästade nyligen podcasten Byggsnack. Nu vill vi tipsa om att ni kan gå in och lyssna på detta spännande avsnitt där Webforums VD David Björk träffar Sofia som även är ambassadör för Construction Summit och har blivit hedrad med utmärkelsen Forbes 30 under 30.


Avsnitt 15: Arkitektur, AI och Algoritmer: Framtidens Byggnadsdesign med Sofia Malmsten, Parametric Solutions Lyssna på podcasten HÄR


Podcasten Byggsnack grundades av Webforum under 2020 och här intervjuas branschexperter som ger sin unika inblick och infallsvinkel i allt från mindre till större projekt. Podcasten har fokus på effektivisering av byggprojekt för att minska slöseriet.


Sofia har en bakgrund inom programmering och en magisterexamen i arkitektur och stadsdesign. Hennes specialitet ligger i att förena arkitektur och avancerade algoritmer för att automatisera designprocesser och skapa smartare lösningar.

Genom användningen av generativ design strävar Parametric Solutions efter att revolutionera byggnadsdesign genom att snabbt och effektivt generera tusentals olika designalternativ på bara några minuter. Det blir ett intressant avsnitt där David och Sofia diskuterar hur man med verktygsstöd kan ta vara på möjligheterna i byggprojektens tidiga skeden!



Om Parametric Solutions


Parametric Solutions förser arkitekter, utvecklare och fastighetsproffs med ett kraftfullt program som hjälper dem att snabbt generera 3D-modeller av byggnadsdesigner. Programmet tillåter användare att mata in olika parametrar, såsom rumsstorlekar och vägghöjder, och genererar sedan en 3D-modell av byggnaden som enkelt kan modifieras och justeras i realtid.


Med Parametric Solutions kan kunderna generera snabba och exakta förstudier och konceptuella konstruktioner. Programvaran kan också analysera den ekonomiska genomförbarheten av ett projekt genom att uppskatta byggkostnaderna och potentiella intäktsströmmar.


Verktyget är en heltäckande lösning som kan hjälpa till att effektivisera designprocessen och minska den tid och resurser som krävs för att skapa och ändra byggnadsdesigner. Dess parametriska designfunktioner gör den till ett kraftfullt verktyg för att skapa effektiva och anpassningsbara design som uppfyller specifika parametrar och begränsningar.


Parametric Solutions förser sina kunder med ett program som hjälper dem att skapa byggnadsdesigner som är både funktionella och vackra.


Comments


bottom of page