top of page

Hur bygger man relationer med investerare? Experten Michaela Berglund ger oss tips!


VD på Feminvest. Investerare och företagare. Föreläser runt företagande och investeringar.


Feminvest är idag Sveriges största hub för kvinnliga entreprenörer och investerare med närmare 45.000 medlemmar. Företagets ambition är att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle. Feminvest utbildar och inspirerar runt investeringar och entreprenörskap, digitalt via hemsidan, podcasten, sociala medier samt via utbildning/nätverksträffar.Founders Loft sparkade igång 2023 med ett föredrag från Michaela Berglund, CEO på Feminvest. Ämnet för eventet var "Hur man bygger en relation med investerare?"


Att bygga ett nätverk och starka relationer med investerare är viktigt och nästintill avgörande att göra. Investering är tidskrävande och att hitta rätt typ av investerare som kan tillföra mer än bara pengar, inom just ditt område, tar tid.


Genom alla år som Founders Loft varit verksamma så dyker ofta frågan upp om man har hittat rätt investerare. På den frågan svarar Michaela "Det vet du inte förrän det sista aktieägaravtalet är slutgiltigt". För att underlätta i svåra beslut så hjälper det att bygga goda relationer, att lära känna intressanta investerare inom ditt område över tid.


Michaela tipsar om följande:
  1. Hitta investerarna tidigt - Vilka finns inom ditt område?

  2. Starta diskussionen innan du är redo - Berätta att du har investeraren på din radar.

  3. Bygg upp relationen och visa att du har en plan och strategi, då hamnar du även på investerarens radar.

  4. Du kan förlora investeraren på grund av timing. "Vi är för tidiga - men du är rätt investerare för oss" - Visa att du äger processen.

  5. Ta reda på hur investeraren komplettera din vision?

  6. Börja med ett Excel-ark och skriv ner de investerare som kan vara aktuellt för dig. Hör av dig i god tid innan och vara dem hålla sig uppdaterade om vad som händer

  7. Värdera inte dig själv för lågt.

  8. Bygg ditt case/pitch på siffror

  9. Var konsekvent i det du kommunicerar

  10. Va modig!


 
Investerare?

Är du en investerare som söker innovativa och hållbara startups kontakta oss på Founders Loft så ser vi till att du blir inbjuden till våra pitch-event. Skriv till oss på: info@foundersloft.se
Comentários


bottom of page