top of page

Saaya Sorrells-Weatherford, Emigreat, finalist i Female Founders 2023
Female Founders startades för sju år sedan av Di Digital, som är en del av Dagens industri, i syfte att stärka och lyfta fram kvinnliga grundare inom techindustrin. I år är Saaya Sorrells-Weatherford, medgrundare och operativ chef på Emigreat, en av finalisterna som är med i pitchtävlingen som går av stapeln idag den 11 oktober!


Vi på Founders Loft önskar henne all lycka till! ✨⭐️🙌👏


EmiGreat är plattformen som arbetar för att överbrygga informationsklyftan mellan migranter och samhället genom att bistå med de resurser som behövs för att effektivisera den ofta långsamma och byråkratiska processen med att anställa personer från andra länder. Vilket kan spara tid och pengar för både hr-chefer och arbetssökanden.


Så här skriver DI Digital (bland annat) om Female Founders:

"I vår bevakning blir det ständigt tydligt att många grundarteam i techvärlden består av två till fyra män, ofta också med liknande bakgrund. Ett steg i att uppmärksamma kvinnliga grundare och människor i branschen, som kan inspirera till att fler kvinnor vill jobba i techbranschen eller starta egna bolag, var att också ge dem en fysisk plattform.

Det finns flera studier som svart på vitt visar hur kvinnor och män behandlas när de till exempel söker riskkapital. En man beskrevs av investerarna som ”ung och lovande” medan en kvinna var ”ung och oerfaren”, enligt Malin Malmström, professor i entreprenörskap vid Luleå tekniska universitet, i en intervju med Di Digital."


Comments


bottom of page