top of page

Vi presenterar ett nytt Founders Loft-företag - Parking time!


Founders Loft har nu tagit in ett nytt spännande företag i inkubatorn vid namn Parking Time som erbjuder en techlösning som riktar in sig på att underlätta för bilägare. Vi är glada att kunna presentera bolaget genom nedan intervju med grundaren Matilda Öhman.


Varmt välkommen till Founders Loft, berätta mer om ditt företag!

Tack så mycket! Parking Time Sweden är ett nystartat företag som erbjuder en digital p-skiva. Vi kompletterar marknaden för parkeringsappar genom att fokusera på kostnadsfria parkeringar med p-skiva.

Med vår lösning vill vi erbjuda en sjysst, användarvänlig och digital p-skiva, som alltid finns tillgänglig och som underlättar parkeringsprocessen för invånare och turister. Samtidigt syftar appen till att effektivisera parkeringsövervakningen och bidra till en aktiv och levande stadskärna. Appen är enkel på så sätt att den bara kräver ett fordons REG-nummer för användning, appen ställer automatiskt in tiden korrekt och påminner användaren när tiden snart är slut, på så sätt vill vi hjälpa användare att undvika parkeringsbot. Genom att ta p-skivan från ett analogt till digitalt format öppnas dessutom nya möjligheter upp sig. Vår digitala p-skiva samlar information om hur invånare och turister parkerar och hur belastningen varierar vilket är användbart i kommuners samhällsplanering för att optimera trafikflöden.

Vem är du och teamet bakom startupen? I dagsläget består teamet av tre delägare, varav jag (Matilda) är den operativa i företaget. Jag heter Matilda, jag är 23 år och har precis tagit examen från civilekonomprogrammet i Luleå. Från min utbildning har jag utvecklat kunskaper inom bland annat affärsutveckling, affärsmodellering, försäljning och marknadsföring som är väldigt användbart i företagandet. Utöver entreprenörskap har jag även ett starkt intresse för hållbarhet och har tidigare engagerat mig i Klimatstudenterna Sverige. Våra två ytterligare delägare bidrar med feedback, stöttning och kunskap från deras många års erfarenhet från att starta och driva företag!

Vad fick dig att söka till Founders Loft? Istället för att besitta all kunskap själv tror jag att det är ett vinnande koncept att jobba i ett community, förslagsvis en inkubator, där man utbyter kunskap med varandra och på så sätt hjälper varandra framåt! För oss är det viktigt att vi för de rätta verktygen för att ta vårt företag dit vi vill och samtidigt få möjligheten att utvecklas som entreprenör, vilket vi har fått intrycket av att Founders Loft gör. Vi är övertygade om att Founders Loft kan stötta oss i vår företagsresa genom rätt verktyg, coachning och nätverk!

Vad är nästa steg för Parking Time?

Vi har utvecklat vår app och lanserat den på Appstore och Google Play. Vi finns idag i en kommun där responsen har varit väldigt bra från både invånare, lokala företagare och kommunen själva. Fokuset framöver kommer därmed vara försäljning och kommunikation, vi satsar nu helhjärtat på att etablera oss på den svenska marknaden!

コメント


bottom of page