top of page

Vi välkomnar det spännande företaget Cloud Family till Founders Loft !

Uppdaterat: 20 juni


Cloud Family är techföretaget med en lösning som hjälper både Amazon Web Services (AWS) och deras kunder genom en ML/AI-baserad plattform som sänker både AWS-kostnader och risker - utan att påverka varken teknik eller säkerhet. En klockren idé med ett mycket kompetent och erfaret team bakom. Nu kan vi meddela att detta spännande företag är en del av Founders Lofts inkubator!


Varmt välkommen till Founders Loft, berätta mer om ert företag:

Cloud Family hjälper företag att sänka sina kostnader för cloudinfrastruktur från AWS (Amazon Web Services) med 10 - 30%, utan att påverka företagets teknik eller säkerhet. 

Cloud Family tar den finansiella risken, istället för enskilda företag, för stora och långa volymskontrakt med Amazon. Vi använder machine learning (ML) för att förstå hur företagens användning av AWS resurser varierar över tid och vi använder artificiell intelligens (AI) för att placera ut våra finansiella åtaganden på olika kunder på timbasis, för att maximera kundens besparing.


Vilka är teamet bakom startupen?

Vi är tre grundare i teamet. Jonatan Redvik, CEO och sedan har vi Henrik Lewander, CTO och sist men inte minst Markus Viikki som är CSO.

Vi har jobbat 12 år ihop innan vi startade Cloud Family. Vi var alla med och byggde upp Appland, som 2018 såldes till indiska OnMobile, där vi jobbade kvar tills mitten av 2023. På Appland/Onmobile streamade vi mobilspel, vilket drev miljonkostnader på AWS varje månad. Efter att ha pratat med AWS om detta, så kontaktade vi ett antal leverantörer för att lösa problemet åt oss. Vi insåg efter ett tag att ingen gjorde detta på ett bra sätt, men vi insåg också hur det borde göras. Efter ytterligare diskussioner med AWS, så startade vi ett partnerskap mellan AWS och Cloud Family. AWS har varit fantastiskt hjälpsamma, både tekniskt och finansiellt.


Vad fick er att ansöka till Founders Loft?

När Jonatan grundade Appland, valde han att flytta in på Founders Loft (tidigare Framtidens Företag) år 2011. Även Henrik och Markus var med på den tiden och det kändes naturligt att komma hem igen! <3


Vilket är nästa steg för ert företag?

Bolaget har redan ett 20-tal pilotkunder, men behöver resurser för främst teknikutveckling och marknadsföring.

Till skillnad från många innovativa startups, så vill vi inte ta in något externt ägarkapital under 2024. Vi kommer istället försöka finansiera bolaget med en kombination av kundintäkter, egna medel, bidrag och lån. Ambitionerna är höga och vi hoppas kunna skapa många arbetstillfällen i Göteborgsregionen inom ett par år.


På bilden från vänster: Markus Viikki, Jonatan Redvik och Henrik Lewander.


Om Cloudfamily

Teamet bakom Cloud Family utvecklade tidigare en tjänst för streaming av mobilspel, vilket gjorde att de använde AWS tjänster och upptäckte att de skulle kunna utveckla en lösning som gjorde det möjligt att flera företag kunde dela på kostnader utifrån sitt användande av tjänsterna. Efter att ha diskuterat detta med AWS insåg teamet att de hade en ny affärsidé och Cloud Family AB föddes - som en partner till Amazon Web Services.

Cloud Familys tjänst med fastprisåtagande möjliggör rabatter till kunderna, tack vare Cloud Familys AI/ML baserade platform.För mer information, vänligen kontakta:

Jonatan Redvik, Medgrundare och VD

Telefon: 0709 - 11 33 34


Comments


bottom of page