top of page

Parametric solutions & Jolint med på Företagarnas topplista 103 unga idéer 2023


För åttonde året i rad publicerar Företagarna 103 unga idéer – en topplista med inspirerande, nytänkande företag där någon av grundarna är max 35 år. Tio av de 103 företag som uppmärksammas på listan tävlar om att vinna priset Årets Unga Idé där vinnaren tilldelas ett stipendium på 250 000 kronor från Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse. Stipendiet delas ut på ett pitchevent i Göteborg 25 maj 2023.


Syftet med listan är att i ett tidigt skede lyfta fram förebilder, som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd. Många av dessa företagare befinner sig i ett startskede av sin entreprenörsbana och i urvalsprocessen läggs därför större vikt vid idéerna och drivkraften än den senaste årsredovisningen. Listan speglar den entreprenörskraft som finns i hela landet – och 103 unga idéer inkluderar företagare i samtliga län. Listan publiceras i Tidningen Företagaren och foretagarna.se


I nomineringsprocessen ingår Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet. Listan sammanställs som ett samarbete mellan Företagarna och Almi.Om Parametric Solutions

Parametric Solutions förser arkitekter, utvecklare och fastighetsproffs med ett kraftfullt program som hjälper dem att snabbt generera 3D-modeller av byggnadsdesigner. Programmet tillåter användare att mata in olika parametrar, såsom rumsstorlekar och vägghöjder, och genererar sedan en 3D-modell av byggnaden som enkelt kan modifieras och justeras i realtid.


Med Parametric Solutions kan kunderna generera snabba och exakta förstudier och konceptuella konstruktioner. Programvaran kan också analysera den ekonomiska genomförbarheten av ett projekt genom att uppskatta byggkostnaderna och potentiella intäktsströmmar.


Verktyget är en heltäckande lösning som kan hjälpa till att effektivisera designprocessen och minska den tid och resurser som krävs för att skapa och ändra byggnadsdesigner. Dess parametriska designfunktioner gör den till ett kraftfullt verktyg för att skapa effektiva och anpassningsbara design som uppfyller specifika parametrar och begränsningar.


Parametric Solutions förser sina kunder med ett program som hjälper dem att skapa byggnadsdesigner som är både funktionella och vackra.


Om Jolint

Jolint hjälper organisationer att skapa mer inkluderande och mångsidiga arbetsplatser. Den datadrivna plattformen använder avancerade analyser och maskininlärningsalgoritmer för att spåra och mäta effektiviteten av initiativ för mångfald, rättvisa och inkludering (DEI).


Jolint menar att DEI inte bara är ett modeord eller en kryssruta som ska markeras, utan en kritisk affärsprioritering som kan driva positiv förändring och låsa upp nya möjligheter för tillväxt och innovation. Genom att använda Jolints automatiserade plattform får företag realtidsinsikter om tillståndet för inkludering och tillhörighet inom sina organisationer. Det kommer att göra det möjligt för dem att spåra framsteg och mäta effekten av DEI-initiativ.


Plattformen kommer att vara en game-changer för företag som vill skapa mer inkluderande kulturer. Genom att ge dem de verktyg och insikter de behöver för att driva positiv förändring, en hjälp att bygga mer mångfaldiga och inkluderande arbetsplatser där alla anställda kan trivas.


Comments


bottom of page